– Statsstøtten må beholdes, og kvinnene må inn i styrene

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara vil kutte støtten til muslimske trossamfunn. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil på sin side beholde støtten, og inkludere flere kvinner i styrene.

– Barnevernet overser barns tro

En fersk rapport viser at religion tas lite hensyn til når barn plasseres i fosterhjem. – Barna mister sin kulturelle identitet, mener lokalpolitiker Elvis Chi Nwosu.

Leila Bayat har fått midlertidig opphold i Norge

Leila Bayat (37), som ble tvangsutsendt og pisket i Iran i 2017, har fått midlertidig opphold i Norge.

Wara vil avvikle offentlig støtte til muslimske trossamfunn

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (bildet) sier han ønsker å avvikle all offentlig støtte til muslimske trossamfunn.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Innvandrere i Norge har det best på bygda

En ny rapport viser at innvandrere er langt mer utsatt for levekårsproblemer enn resten av befolkningen. De som bor i distriktene, klarer seg jevnt over bedre.

Hijab kan bli den nye motetrenden

Europas største kleskjede, Zara, setter hijab på agendaen igjen med sin høstkampanje. 

Flyktninger med norsk statsborgerskap kan dra på ferie til hjemlandet

Fiskeriminister Per Sandbergs (Frp) kjærlighetstur til Iran har satt nytt søkelys på en av hans hjertesaker: Tilbakekalling av oppholdstillatelsen til flyktninger som reiser på ferie til hjemlandet. Men gjelder det også for hans nye kjæreste?

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Ubaydullah ber Høyesterett avgjøre hvor grensen går for IS-deltakelse

Kan du delta i en terrororganisasjon uten å ha vært der organisasjonen holder til? Nei, mener terrordømte Ubaydullah Hussain. Høyesterett får det siste ordet.

Israels ambassade klager inn Dagbladet til PFU

Karikaturtegningen av Israels statsminister Benjamin Netanyahu har fått den israelske ambassaden til å reagere. Nå klager de avisen inn for PFU.

Ervin Kohn tegnet i gasskammer-karikatur

En tegning av forstanderen for Det mosaiske trossamfund, Ervin Kohn, hvor han står bak vinduet i et gasskammer ligger ute på Facebook. Forfatter mener person med høyreekstreme sympatier kan stå bak tegningen.

Kunstig intelligens spår om migrasjon

En oppsiktsvekkende rapport fra rådgivningsselskapet Deloittes Norges-kontor gir et nytt perspektiv på migrasjon.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Innvandringskritiske nettsteder kritiske til Sandberg

Innvandringskritiske nettsteder som Human Right Service og Document er forferdet over Per Sandbergs feiring av den iranske nasjonaldagen.

Fiskeriministeren feiret iransk nasjonaldag

Fiskeriminister Per Sandberg var til stede som statsråd under den iranske ambassadens feiring av Irans nasjonaldag i februar.

Faktisk.no kaller sak om eldrehjem «oppdiktet»

Greta (92) skal ikke kastes ut av pleiehjemmet fordi det skal bli asylmottak, konkluderer faktasjekktjenesten.