Terrortiltalt ingeniør dømt til fengsel i to og et halvt år

En 51 år gammel ingeniør er i Asker og Bærum tingrett dømt til to og et halvt års fengsel for å ha oppfordret til terrorhandlinger.

– Vi må ha økt kunnskapsfokus mot rasisme

Ofte bunner rasisme og diskriminerende holdninger i gjensidig kunnskapsmangel mellom majoritet og minoritet, kom det frem i konferansediskusjon.

Regjeringen: Asylbarn prioriteres i alle ledd

Trass i kritikk fra flere hold forsvarer regjeringen behandlingen av asylbarn: De prioriteres i utlendingsforvaltningen, og bruken av midlertidig opphold har bred støtte.

Ossietzkyprisen 2018 til Chowdury

Norsk PEN tildeler Ossietzkyprisen 2018 til Ahmedur Rashid Chowdury (bildet), også kjent som Tutul. 

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Legal Seminar - Caritas and Tveter Kløvfjell Law

Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell in cooperation with Caritas Norge, invites to legal seminar with free entrance.

Kampenjazz 30.09: Kouame Sereba & Rolf Erik Nystrøm

Multiinstrumentalist Kouame Sereba, som i 2005 ble tildelt TONOs 75-årsjubileumspris, og saksofonist Rolf-Erik Nystrøm tar deg med på en musikalsk reise ispedd en god dose improvisasjon og spilleglede.

Muslimsk identitet i et moderne samfunn

Konferansens formål er å belyse problematikken og dens opprinnelse samtidig fremheve den reelle identiteten av muslimer.

Internasjonal musikkfest i 10 år

Bergen Internasjonale Musikkfestival er 10 år, og markerer dette med et fantastisk program under festivalen, 24.-27.oktober. Det blir musikk fra nesten hele verden, blant annet Midtøsten, Sør-Amerika og Afrika.

2 dager igjen
5 dager igjen
16 dager igjen
25 dager igjen
29 dager igjen

Organisasjoner må gjøre sin del av integreringen

Frivillighet Norge etterlyser mer samarbeid om integrering med myndighetene.

– Ekstremistene drar religionen vår ned i søla

– Muslimene selv gjør den største jobben for å påvirke ungdommen til å ta avstand fra radikal islamisme. Den viktigste holdningskampanjen skjer rundt middagsbordet.

Flere utlendinger og færre nordlendinger på Svalbard

Longyearbyen og Ny-Ålesund har nå til sammen 2.310 innbyggere. Det er 96 flere enn i enn ved årsskiftet og ny rekord.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Sterk uro for enslige asylbarns kår i Norge

Regjeringen har gjentatte ganger fått krass kritikk for oppfølgingen av enslige mindreårige asylsøkere. Dagens praksis er ikke god nok, ifølge Redd Barna.

Asylbarn bør ivaretas av barnevernet, mener KrF

KrF kommer i høst til å fremme forslag om at også enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år ivaretas av barnevernet, ikke av Utlendingsdirektoratet.

47 prosent av barna i familievoldssaker er fra innvandrerfamilier

Nesten halvparten av barna i familievoldssaker er fra innvandrerfamilier. Det viser en gjennomgang NRK har gjort av dommer i norske rettssaler i vår.

Svenske tilstander i Oslo - kun fryktretorikk

Gjengkriminalitet og skyting i Oslo har preget politikk, media, samfunn og folk det siste drøye halvåret. Noen beskriver utviklingen som svenske tilstander og skylder på innvandring. Er denne sammenligningen holdbar?

Utrop på Facebook
Annonse

Inspirerende festival 69 grader nord på en polarøy i Russland

En ganske så uvanlig festival fant sted på en av de mest fjerntliggende øyene i Russland, bare noen få hundre meter fra norskegrensen.

Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Eldre somaliere strever med mannsrollen

Å flykte til et nytt land betyr nye idealer for aldring og maskulinitet. I Norge har eldre somaliske menn få arenaer å hevde seg på, ifølge forskere.
 

Somaliere er de mest fornøyde innvandrerne

Innvandrere er generelt litt mindre fornøyd med livet enn nordmenn flest, men lav utdannelse hjelper ifølge en rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Aps asylliberale fløy puster lettet ut

Den asyl- og innvandringsliberale delen av Ap rustet seg til kamp mot migrasjonsutvalget innstilling, men er i stor grad beroliget av forslagene.