Nesten ingen tilsyn i renholdsbransjen

Renholdsbransjen har vært preget av sosial dumping, uverdige arbeidsforhold og arbeidslivskriminalitet. Forbundssekretær Brede Edvardsen i Norsk Arbeidsmandsforbund er sterkt bekymret over at antall tilsyn fra Arbeidstilsynet i renholdsbransjen har stupt.

Flyktningspørsmålet rokker ved velferdsstaten

Flyktningkrisen gjør at vi må stille spørsmål ved den nordiske velferdsstaten.

Leder i ARS rystet over rasisme-undersøkelse

– En av de mest rystende rapportene jeg har lest, sier leder i Antirasistisk senter (ARS). 

– Sekulære nordmenn mer kritiske til kristendom enn innvandrere

Innvandrere er ikke de som er mest kritiske til kristendommens betydning i Norge. Den jobben tar sekulære nordmenn. Det er inntrykket til regjeringens nye tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Inkludering på topp

Selv om mange organisasjoner lykkes med å øke det etniske mangfoldet ser vi få eksempler på mangfold på toppen i organisasjonene.

 
 
3 dager igjen
8 dager igjen

Religionen forbyr boligrenter

Et religiøst forbud mot rente oppgis som hovedårsak til at norsk-somaliere ikke tar opp lån for å kjøpe egen bolig.

Mahnoor valgte mannsdominert yrke

Mahnoor Tahir blir den første kvinnelige norsk-pakistanske lokomotivføreren i Norge.  

Kjent statistikkekspert kritisk til Fafo-rapport

Professor Ottar Hellevik kritiserer metoden bak undersøkelsen som viser at 26 prosent av de spurte mener noen «menneskeraser» er smartere enn andre. Fafo-forsker Guri Tyldum er uenig i kritikken.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Ny rapport avdekker redsel for muslimske menn

Én av tre nordmenn innrømmer at de «av og til blir redde om de må gå forbi en gruppe muslimske menn på gaten», viser en ny Fafo-rapport.

Anbefaler traumekurs for unge asylsøkere

Forskning viser at 50-70 prosent av enslige mindreårige asylsøkere har så mange symptomer på posttraumatisk stresslidelse (PTSD) at de trenger hjelp. Til sammenligning er tallet blant norske tenåringer rundt én prosent, skriver Folkehelseinstituttet.

Arbeidsinnvandrere eksporterer ikke norsk trygd

Velferdseksport har fått mye oppmerksomhet i mediene og i Stortinget. Samtidig er nordmenn flest lite bekymret for det. Hvem har rett?

Utvikler ny type mentorprogram for unge innvandrere

For mange som ankommer Norge med høyere utdannelse i bagasjen er veien til relevant arbeid lang. Hva skal til for at unge innvandrere med høyere utdanning holder ut jobben med å få jobb?

Utrop på Facebook
Annonse

Nytt statsbudsjett: Nå blir det dyrere å ha forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD
Regjeringspartiene ble enige med Kristelig Folkeparti om statsbudsjettet mot slutten av 2018, før KrF gikk inn i regjeringen. Enigheten innebærer blant annet at det blir endringer i fradraget på lån. Her er noen av de viktigste punktene oppsummert.

Annonse

Skylder du mye i forbrukslån eller kredittkort? Søk refinansiering

ANNONSØRINNHOLD
Den private gjelden i Norge fortsetter å vokse, og mange har dobbelt så mye i gjeld som inntekt. Men det er også ting som tyder på at flere forbrukere kan være i ferd med å slå på bremsene.

Annonse

Krav for at du skal få låne penger med forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD

Når du søker om et forbrukslån vil banken alltid foreta en kredittvurdering. Vurderingen brukes til å bestemme om du får låne, hvor mye du kan låne, og hvilke renter du får. Her er faktorene du bør kjenne til.

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

ANNONSE

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Null personvern for asylsøkere på nett

– Vi som søker asyl i Norge får opplæring i hvordan vi skal bruke toalettet og hvordan vi kan resirkulere søppel. Men hvorfor får vi ingen informasjon om at mobilselskapene bruker personinformasjonen vår på nett?, spør asylsøkeren «Ali».

Fortviler over nedlegging av skoletilbud på Oslo VO Rosenhoff

Grunnskoletilbudet ved Oslo Rosenhof voksenopplæring for ungdommer med kort botid legges ned etter mindre enn to år. Lærere og elever fortviler over beslutningen.

Prinsessen baner vei for andre

Hun har funnet sin egen engel.