Sterkt engasjement preget markeringen for de lengeværende asylbarna i Oslo.
Foto: Jessica Ryan
Fotoreportasje

– Nok er nok!

Lørdag 12. januar ble det holdt markeringer for de lengeværende asylbarna i 22 byer i Norge. Se bildeserie her!

Utrop nr. 4/2013 (24.01.2013)
De oppmøtte fulgte nøye med på appellene som ble holdt. Over alt i folkemengden kunne man skimte plakater med klare budskap.
Foto: Jessica Ryan

Et av de tydelige budskapene som folkemengden ønsket å få frem var at barn skal høres, også i disse sakene.
Foto: Jessica Ryan
En av dem som engasjerer seg i denne saken er Åse Kleveland som holdt appellen Nok er nok, hvor hun krever at myndighetene gjør det som må til for å sikre en menneskeverdig politikk for de lengeværende asylbarna. Kleveland var ikke alene om å stille opp for denne saken. En rørt Maria Amelie, psykolog Karl Eldar Fevang og biskop Gunnar Stålsett holdt også sterke appeller for de oppmøtte foran Stortinget.

Statsminister Jens Stoltenberg har uttalt at hensynet til asylbarna ikke skal trumfe alt og ønsker derfor ikke at disse barna skal spesialbehandles. Vil dette bli spikeren i kista før høstens valg?
Foto: Jessica Ryan
 

Petter Nome var konferansier og tydelig opprørt over måten de lengeværende barna blir behandlet av myndighetene i Norge.
Foto: Jessica Ryan
 

Psykolog Karl Eldar Fevang var en av pådriverene bak dette arrangementet som styremedlem i Foreningen av 12 januar. Han holdt også en appell hvor han uttrykte bekymring over fremtiden og den psykiske helsen til disse asylbarna.
Foto: Jessica Ryan
Maria Amelie.
Foto: Jessica Ryan
”Sara” er en av asylsøkerene som har stilt opp på prosjektet Kom Nærmere, hvor man jobber for å fjerne distanssen mellom asylsøkeren og den norske befolkningen. Hun var veldig takknemlig for all støtten hun har fått fra det norske folk.
Foto: Jessica Ryan