Foto: Koubang Mbilase Enyam

Holdt markering for asylbarns rettigheter

Røde Kors arrangerer denne månenden markeringer flere steder i landet til støtte for asylsøkende barn. Oslo var først ute sist fredag.

Utrop nr. 43/2013 (14.11.2013)

Flere appellanter var samlet for å si noen ord om asylbarna og asylpolitikken. Andrea Sjøvold, leder i Press- redd barna ungdom sier at markeringen er et viktig tiltak for å signalisere til myndighetene at den urettferdige behandligen av asylbarn må opphøre. 

– Det her er barn som har fått sin barndom tatt fra seg, og som nå har fått beskjed om at dem skal reise tilbake, sa Sjøvold under sitt appell. 

Målet er å legge press på den nye regjeringen sånn at de kan finne en løsning for aylbarna. Røde Kors Press er ikke fornøyd med måten regjeringen har løst problematikken på, ettersom kun 100 av de omlag 650 asylbarna som er i landet fikk opphold. 

– Vi mener at det må til en ny løsning, en amnesti for disse barna nå.

– Et amnest er mulig

Leder i Redd Barnas ungdomsorganisasjon Andrea Sjøvold mener at Stortinget kan presse mer på regjeringen for å få et amnesti for asylbarna.
Foto: Koubang M Enyam
En hel rekke av landsdekkende demonstrasjoner startet på Stortingsplassen, og Sjøvold sier at det ikke er et tilfeldig valgt sted. 

– Nå som vi har en mindretallsregjering, gir det Stortinget mer makt til å kunne presse mer på regjeringen for å få til dette amnestiet. Stortinget fikk det til sist vi hadde en mindretallsregjering, og vi har troen på at vi kan få det til igjen. 

Markeringen vil fortsette andre steder i landet, hvor forskjellige organisasjoner som har engasjert seg i saken om asylbarna har 

– Dette er en sak som berører spesielt lokalmiljøene, fordi de kjenner disse barna og vet at det er barn som burde få bli i Norge, og derfor viser de sin motstand mot at de skal returneres, fortsatte hun videre.