Foto: Skjermdump/YouTube/FiladelfiaKristiansand

Frykter bråk under Israel-markering

KrFUs fylkesleder i Vest-Agder, Tove Welle Haugland, er usikker på om hun tør delta på en markering til støtte for Israel.

Utrop nr. 29/2014 (07.08.2014)

Søndag skal organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) holde en markering foran Stortinget til støtte for Israel. KrFU-lederen (bildefaksimilet) vurderer å møte opp, men frykter opptøyer.

Bekymringen er ikke ubegrunnet. En tilsvarende markering for Israel var med å utløse opptøyer i Oslos gater, under Israels forrige offensiv på Gaza i januar 2009.

Hetses på nett
Haugland forteller at hun ser hatefulle ytringer på nett mot dem som støtter Israel. Hun er redd disse personene skal ta sinnet med seg ut i gatene.

– Jeg har selv fått mange tilbakemeldinger som er helt usaklige. Når jeg i tillegg tenker på hva som skjedde ved den samme markeringen i 2009, hvor det ble gatekamper og angrep fra grupperinger som hater Israelvenner, blir jeg skeptisk til å delta, sier hun til NRK.

Haugland synes det er viktig å vise sin støtte, både til Israel og organisasjonen som arrangerer støttemarkeringen.

– MIFF har opptrådt veldig saklig. Vi har vært helt avhengige av deres fremstilling av konflikten, fordi media her hjemme har vinklet ting på en måte som gjør det vanskelig å få et helhetlig bilde, sier hun.

– Grotesk markering
Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) mener det er groteskt av MIFF å holde en markering til støtte for Israel så kort tid etter at mange liv har gått tapt i Gaza.

Foto: Troms Arbeiderparti

– Helt absurd, for det vil oppleves som en ren feiring av krigføringen i Gaza der så mange uskyldige mennesker har blitt drept og lemlestet, sier de Ruiter til NRK.