Under sommerens terrorvarsel patruljerte politiet mannsterkt. Ifølge en av NRKs kilder skulle ekstremister gå etter en enkeltfamilie eller angripe med kniv i en stor folkemasse.
Foto: Scanstockphoto

Fryktet drap på tilfeldig familie

Norske myndigheter fryktet at ekstremister i sommer planla å ta seg inn i huset til en tilfeldig familie og drepe beboerne, ifølge NRKs kilder.

Utrop nr. 35/2014 (18.09.2014)

Etter det kanalen kjenner til, skulle terroristene filme dette og legge det ut på internett. Ifølge NRK var en annen mulighet å gå til angrep med kniv i en stor folkemasse, slik VG tidligere har skrevet.

NRKs opplysninger kommer ut samme dag som over 800 tungt væpnede australske politifolk gjennomførte en omfattende antiterroroperasjon.

– Flere uavhengige kilder fortalte meg at myndighetene la til grunn at det kunne skje et angrep mot et tilfeldig valgt privat hjem. Der ville angriperne drepe beboerne for åpent kamera og legge ut filmen på internett, sier terrorekspert Kjetil Stormark til NRK.

Justisdepartementet vil ikke kommentere saken overfor Nettavisen, og viser til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som heller ikke ønsker å gi noen kommentar.