Utvekslet idéer og satte seg ambisiøse mål

Klare til å ta utfordringen: Tim Ngyen, Valeri Andreev og Mehdi Sorodi (i forgrunnen fra venstre) er blant årets deltagere i NHOs Global Future-program.
Foto : Siw Grindaker
En ny kull med 25 deltagere i NHOs Global Future-program står klare for å komme i gang.
0Shares

Også i år skal Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) fremheve høyt utdannede personer med innvandrerbakgrunn og gode norskkunnskaper og synliggjøres deres kompetanse og ambisjoner.

Torhild Hallre, prosjektleder for Global Future i NHO Oslo og Akershus, sier til utrop.no at årets kull har et stort kompetansespenn.

– Vi har ikke talt opp antallet mastergrader, men det er utrolig mange. Vi har deltakere med alt fra mesterbrev i byggfag, doktorgrader i farmasi, mikrobiologi og til en operasangerinne som ønsker å utvikle kulturelt entreprenørskap.

Årets kull er mangfoldig i ordets rette forstand, legger Hallre til.

 – De er mellom 25-45 og fra 20 ulike opprinnelsesland. Forskjellen er også stor når det gjelder botid. Enkelte har vært i Norge i noen få år, mens andre kom hit før 2000. Først og fremst er gruppen homogen ved at de er førstegenerasjonsinnvandrere i Norge, som enten har tatt utdannelsen sin her eller i utlandet. 

Under et kick-off forrige uke kunne Hallre fortelle om en ambisiøs, men humørfylt tone. 

– Vi gjorde øvelser sammen, ble bedre kjent og knyttet nettverk. Vi ser det som nyttig i forhold til denne spennende reisen de har startet på.