Frp og Siv Jensens forslag om folkeavstemningen på om man skal ta imot flere syriske flyktninger får lite gehør hos de andre partiene.
Foto: frp.no

Ingen folkeavstemning om Syria-flyktninger

Ingen av partiene på Stortinget vil støtte Frps forslag om folkeavstemning om avtalen om Syria-flyktninger.

Utrop nr. 25/2015 (18.06.2015)

Frp-leder Siv Jensen (bildet) sa etter partiets krisemøte at det vil være udemokratisk hvis de andre partiene går mot Frp's forslag, skriver Dagbladet.

– Jeg er spent på hva de andre partiene sier om dette, og om de er villig til å lytte til innbyggerne i Norge, eller bare til seg selv. Jeg aner ikke om vi kan få med de andre partiene, men det er udemokratisk om de ikke vil høre på innbyggerne, sier Jensen. 

Likevel er det ingen gehør for Frp i denne saken. Venstre opplyser i kveld at de kommer til å gå mot Frp's forslag og at de står bak forliket i Stortinget, som ble presentert i går.

– Vi har ikke flertall på Stortinget for en folkeavstemning i kommunene om Norges bidrag til å avhjelpe den humanitære krisen i og rundt Syria, sier nestleder i Venstre Terje Breivik til Dagbladet.

– Et mesterlig forslag
Kristelig Folkeparti vil heller ikke gå inn for en folkeavstemning.

– Min umiddelbare reaksjon er at dette virker noe panisk, sier partileder Knut Arild Hareide, som påpeker at det i år bare er snakk om å ta imot 500 flere flyktninger enn det allerede var lagt opp til.

Rasmus Hansson i Miljøpartiet de Grønne mener det er vanskelig å ta forslaget alvorlig.

– Vi skal ha nok is i magen til å se forslaget, men svaret er neppe med uthevet skrift. Dette er et mesterlig forslag fra et parti som både sitter i regjering og er forpliktet til å følge opp stortingsvedtak, og som har vært med en lang vei i de forhandlingene som har ført til dette vedtaket, sier han til Dagbladet.