Foto: Privat

Beklager antisemittisk tegning på bankkort

I går, 31. august, mottok Israels ambassade informasjon om at DNB Bank hadde ustedt et bankkort med karikatur av antisemittisk karakter. Banken vil umiddlebart beklage feilen.

Utrop nr. 33/2015 (03.09.2015)

En kikk på bildet (se øverst) viser et bankkort med en tydelig stereotypisk illustrasjon av en skjeggete jødisk karakter, med gullmynter i bakgrunnen. 

– Vi har vært i kontakt med banken, som har kommet med en klar og tydelig beklagelse. Vi ser det som meget positivt at banken innrømmer feilen, og samtidig påpeker at dette bryter med retningslinjene i DNB Bank, melder ambassaden i en pressemelding.

I en sms til ambassaden har DNB forklart at dette ikke handler om masseproduserte bankkort.

Foto: Skjermdump/Facebook

– Vi har en tjeneste for våre kunder som gjør det mulig for dem å lage sine egne kort. Bildet på kortet skulle aldri vært publisert uten en kontrollrunde. Vi beklager tabben og vil se igjennom våre rutiner for at slikt aldri skal skje igjen.

– Grovkornet og anti-semittisk
Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, er glad for at banken beklager feilen og så tydelig forstår at dette ikke skulle ha skjedd.

Foto: Arkiv.
Foto: Youtube screenshot

–  Samtidig forventer vi at de innskjerper rutinene. Hvis dette er et kort som er i bruk av noen, må det inndras. Dette er en grovkornet antisemittisk karikatur som har ingen plass i verden etter Holocaust, sier ARS-lederen til utrop.no.