Foreldre ved Haslum skole ble bekymret da de fikk vite at barna skulle på en leirskole der det bor flyktninger.
Foto: Wikimedia Commons

Vil ikke ha barna på leirskole med flyktninger

Foreldre i Bærum vil ikke sende barna på Haraldvangen leirskole i Hurdal fordi det skal være tyve flyktninger der.

Utrop nr. 40/2015 (22.10.2015)

Haraldvangen leirskole åpnet sine dører for flyktninger, og nå har tyve flyktninger slått seg ned i området. Foreldre fra Bærum uttrykker beskymring for Haslum skole-elevene som skal dit på leirskole, skriver Dagbladet.

– Det meldes om problemer i flyktningmottak blant flyktninger som kommer fra krigsområder, som har traumer og psykiske problemer, samt at det har forekommet slåsskamper og bråk, sier mor Trine B.D. Tryggestad til Asker og Bærum-budstikke.

Én av klassekontaktene på 7.-trinn ved Haslum skole har også sendt en e-post til foreldre og skolens ledelse. I e-posten ber hun kommunen å vurdere hvorvidt leirskoleoppholdet bør utsettes eller flyttes.

Ingenting å være beskymret for
Til tross for flere urolige telefoner fra foreldre til 7.klassingene som skal på tur, reiser de likevel. Rektor Elisabeth Wiese ved Haslum skole sier at sikkerheten og barna er godt nok ivaretatt. 

Også daglig leder ved Haraldvangen kurs- og konferansesenter, Tor Hurlen, forteller til Dagbladet at de ikke har opplevd noen problemer ved å ha flyktninger i senterets bygg. 

– Flyktningene har et eget hovedhus med matsal, soverom og egen resepsjon. Leirskolen er i en helt annen del, forklarer han.