Foto: Børge Sandnes/FrP Media

Frp tror på asylavklaring

Om det blir flertall på Stortinget om et asylforlik og hvor mange partier som eventuelt blir med, avklares trolig innen i dag, er budskapet fra Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til NTB.

 
Utrop nr. 45/2015 (26.11.2015)

Etter flere runder med samtaler og forhandlinger, presenterte de parlamentariske lederne en skisse til et forlik for sine respektive stortingsgrupper onsdag. Nesvik (bildet) var optimistisk etter Frps møte.

– Jeg har varslet de andre parlamentariske lederne om at Frp går inn for alle forslag. Mest sannsynlig blir det klart i morgen om det blir flertall eller ikke, sier han ifølge NTB, skriver Aftenposten.

SV nøler
Senterpartiet har lenge signalisert at de trolig vil gi regjeringen det flertallet den trenger for å stramme inn norsk asylpolitikk.

– Vi har hatt en god diskusjon i gruppa. Målet er å komme til enighet i løpet av uka, sa Sps parlamentariske leder Marit Arnstad til NTB på vei ut av Sps gruppemøte.

SV-leder Audun Lysbakken sier det er for tidlig å si om SV kommer til å være med videre i forhandlingene, etter at han hadde orientert sin stortingsgruppe onsdag.

– Vi er ikke helt i mål med den diskusjonen, sier han.

Les videre: Høyre og Frps forslag til innvandrings-innstramminger