Abid Rajas forslag om norskspråklige kvoter ble stemt ned på landsmøtet til Venstre.
Foto: Claudio Castello

Venstre vil ikke busse barn

Venstre besluttet på landsmøtet at de ikke vil busse barn fra majoriteten til barnehager der det er stor overvekt av minoritetsspråklige barn. Abid Raja fremmet forslaget.

Utrop nr. 17/2016 (21.04.2016)

– Det er dyp omsorg for minoriteter som ligger bak. I dag er det mange barn som har gått i barnehage i flere år uten å kunne norsk. Den opplæringen som skjer uorganisert i sandkassa, det er den ordningen vi ønsker å tilrettelegge for, sa Abid Q. Raja (bildet) som argumenterte for forslaget på landsmøtet, til Dagbladet.

Raja begrunner forslaget med at i barnehager der det er et flertall av minoritetsspråklige barn, lærer ikke barn norsk godt nok. Forslaget ble stemt ned på landsmøtet.

Fra Holmenkollen til Groruddalen
Det var flere Venstre-profiler som var kritiske til forslaget, blant annet Odd Einar Dørum.

– Vi flytter ikke på unger, vi flytter på voksne. Vi kan ikke vedta ordninger som er uklare, det vil vi få i fleisen politisk, sa Dørum.

Jan Terje Bekken fra Oslo mente at bussing vil få store konsekvenser.

– I Oslo vil det bety bussing fra Holmenkollen til Groruddalen.

Andre tiltak
Abid Raja kommer til å forstette med å jobbe for å forbedre norsktilbudet til barnehagebarn.

– De som går i barnehagen, lærer norsk. Det er de som ikke går i barnehagen, som ikke lærer norsk. Dette forslaget drar oss i en retning vi ikke ønsker. Vi må konsentrere oss om kvaliteten i barnehagen, sa Raja.