Nettverksbygging er veien til arbeid: trenger mentorer

Tina Shagufta Kornmo er talsperson for LIM.
Foto: LIM
Nå tilbyr organisasjonen LIN (Likestilling, Inkludering og Nettverket) mentorprogram som de håper vil gi innvandrere en mulighet på arbeidslivet fordi mange innvandrere opplever at det er vanskelig å komme seg ut i arbeidslivet. De trenger flere mentorer til prosjektet.

LIN skal nå gjennomføre et Mentorordningsprosjekt som har som mål å hjelpe kvinner og menn med minoritetsbakgrunn ut i arbeidslivet gjennom en mentorrelasjon.

– Bakgrunnen for det er vel egentlig at det oppleves som om det er veldig mange innvandrere med høyere utdanning som har utfordringer knyttet til å komme seg ut i arbeidslivet. Mye av dette skylde språk, men også mangel på nettverk, forteller prosjektkoordinator, Paloma León.

– LIN har jobbet med mentorordninger tidligere, dette er et steg videre og har fått navnet “Mentorordning -veien videre til arbeidslivet”. Dette er et prosjekt som har finanisering av IMDi, hvor målet er å bistå kvinner og menn med minoritetsbakgrunn inn til arbeidslivet gjennom en mentororelasjon. Å være mentor betyr å dele din kunnskap og erfaring fra utdanning og arbeidsliv med en av våre deltager som vil ha samme eller tilsvarende fagbakgrunn som deg.

Mentorordningen starter i august og avsluttes i desember. Mentor og deltagere kommer til å bli satt sammen med bakrunn i lignende utdanning og ønsket arbeidsfelt.

Kartlegger kompetanse
– Vil at dette skal handle om utveksling av erfaringer og nettverksbygging, sier León.

LIN fokuserer på utdannede innvandrere som kan norsk. NAV har for eksempel ikke en lignende ordning, og denne mentorordningen vil fungere som et slags supplement.

– Vi satser på en veldig spesifikk målgruppe. Disse høytutdannede minoritetene. Nav satser mer generelt, derfor er vår metode mer skreddersydd.

– Først skal vi kartlegge bakrunn og utdanning på deltagerne. Vi vil gjerne rekruttere 20 deltagere, og så må vi få tak i mentorer. Det er viktig å presisere at mentorene vil jobbe frivillig. Vi vil tilby et mentorkurs for bade mentorer og deltagere der vi tar for oss hvordan begge parter kommer til å jobbe videre. Det vil også være individuelle møter mellom mentor og deltager en til to ganger i måneden.

For å melde deg som mentor, send mail til [email protected].