Tre år i Norge – 15 seksere på vitnemålet

Etter kun tre år i Norge, klare Lilas Alzaeim (20) å få 15 seksere på kortet
Foto: NTNU
Lilas Alzaeim kom til Norge fra Syria for tre og et halvt år siden, nå gikk hun ut av videregående med toppkarakterer. Hun vil starte å studere medisin til høsten.

– Ingenting var lett. Jeg har jobbet hardt og når jeg skulle ha prøve, leste jeg hele dagen. I eksamenstiden satt jeg bare inne, sier Alzaeim til TV2.

Lilas, som nå er 20 år gammel, kom til Norge da hun var 16. Hun bor nå i Stavanger med sine foreldre og to yngre søsken.

– Da jeg sa at jeg ville studere medisin, var det mange som sa at jeg ikke kom til å klare det. Jeg sa at det er ingenting som er umulig så lenge man vil, sier hun.

Blant annet fikk stjerneeleven sekser i norsk på vitnemålet.

– Det er få elever som klarer å få en sekser i norsk. At hun får det til etter så kort tid, viser hvor dedikert hun har vært til skolearbeidet, sier Lilas norsklærer, Knut Tjosevik.

Vil inspirere andre
Alzaeim mener at det hun har oppnådd, er fullt mulig for andre også.

– Alt er annerledes her, kultur, språk og tradisjon. Det er veldig mange utfordringer, men jeg har nådd målet mitt og har lyst til å være et forbilde for syriske flyktninger og være til inspirasjon for de som er redd for at de skal få det til i Norge.