Farahmand
Foto: Kari Bye

– Trekk statsstøtten

Talsmann for organisasjonen LIM (Likestilling, integrering, mangfold), Mahmoud Farahmand, mener Islamsk Råd Norge bidrar til splittelse. Han ber kulturministeren stille tydeligere krav til trossamfunn.

Utrop nr. 13/2017 (04.04.2017)

Farahmand (bildet), som er også stortingskandidat for Høyre i Telemark, går hardt ut mot egen regjering som gir penger til organisasjonen.

– Departementet må vurdere hvordan de bruker sine midler. Jeg er for trosfrihet, men det er ikke samfunnets ansvar å sponse ekstremisme eller organisasjoner som bidrar til splittelse mer enn noe annet, sier han til NRK.

Farahmand ber nå kulturministeren om å stille tydeligere krav til trossamfunn. Han legger også til at Den norske kirke for lengst har forlatt de linjene han mener Islamsk Råd Norge nå er i ferd med å innføre.

– Vi hadde heller ikke akseptert slike holdninger fra kirken. De er underlagt visse krav om likestilling og likeverd, sier han.

Vil se på saken

Foto: Arkiv.
Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier til NRK at Farahmands innspill er godt.

– Islamsk Råd Norge skulle ansette en person for å bidra til å styrke sitt arbeid med å bygge bro og forståelse mellom muslimer og ikke-muslimer. Det å ansette en person som bruker nikab tror jeg ikke akkurat bidrar til det, sier kulturministeren.

Til TV2 sier generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge (IRN) at Leyla Hasic ikke skal fronte organisasjonen utad. Han avviser også kritikken av ansettelsen