Trekker seg fra alle verv

Yousuf Gilani (Venstre), lokalpolitikeren fra Drammen ø¸nsker egen integreringsdirektø¸r
Varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani, skriver på Facebook at han tar pause fra alle politiske verv. Han er selv den beste til å vurdere grunnlaget for permisjon, sier ordføreren.

Ifølge Gilani (bildet) har det siste året vært tungt for ham, og han ønsker derfor permisjon fra alle verv, skriver Drammens Tidende.

I Facebook-innlegget heter det blant annet:

Av hensyn til min familie, alle i Drammen og meg selv velger jeg å ta en pause fra politikken. Det siste året har vært tungt å bære på grunn av flere mediesaker med fokus på meg som person og min nærmeste familie som er min kone og våre to barn. Derfor ber jeg om forståelse for at jeg i denne situasjonen setter min familie foran mine folkevalgte verv.

Ifølge innlegget har varaordføreren informert ordføreren om sin avgjørelse.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette utover det jeg har skrevet på Facebook, sier Yousuf Gilani til Drammens Tidende.

Fikk permisjonssøknad på e-post
Ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen (H) sier til Drammens Tidende at han mottok søndag kveld en e-post fra Gilani og snakket med ham på telefon.

– Jeg regner med at permisjonssøknaden vil bli innvilget. Normalt har bystyret lett for å imøtekomme permisjonssøknader.

Asgeir Osnes, nestleder i Drammen Venstre sier til avisen at han ikke var informert før han så meldingen på Facebook.

– For en måneds tid siden ble styret i Drammen Venstre informert om at Gilani hadde et ønske om å ta permisjon på grunn av belastningene med alt mediestyret.