Foto: Claudio Castello

Feiret mangfoldig kjærlighet

19 lands ambassader og EU-representanter var med på den årlige hagefesten #diplopride hos Canadas ambassadør.

Utrop nr. 24/2017 (20.06.2017)
Foto: Claudio Castello

Hagefesten er #diploprides hovedarrangement, hvor representanter fra den norske regjeringen og Oslo-ordfører Marianne Borgen gjestet residensen til den canadiske ambassadøren Artur Wilczynski.

Foto: Claudio Castello
Wilczynski har siden september 2014 har vært Canadas diplomatiske sendebud i Norge og har selv i en årrekke vært åpen homofil. Han har polsk innvandrerbakgrunn og kom som fireåring med familien sin til Canada.

Klikk her for å lese Utrops portrettintervju med Wilczynski

Inuit-rock og israelsk drag-show

Foto: Claudio Castello
Representanter fra følgende land var til stede for å feire den mangfoldige kjærligheten: Frankrike, Israel, USA, Mexico, Venezuela, Spania, Sverige, Irland, Tyskland, Nederland, Belgia, Brasil, Østerrike, Canada, Chile, Portugal, Finland, Danmark og Sveits. Også EUs delegasjon i Norge var til stede.

Som del av det kunstneriske programmet spilte blant annet det canadiske inuit-rock-bandet The Jerry Cans, mens den israelske drag-duoen Holy Sisters stilte opp i høye hæler og glinsende kjoler.

Foto: Claudio Castello
Siden sommeren 2015 har hagefesten vært arrangert, og etterhvert blitt en del av Oslo Pride. Årets Oslo Pride går av stabelene denne uken, og Pride-paraden i Oslo sentrum holdes på lørdag.

Bildene ble tatt av Utrops medarbeider på stedet.