Forbys i utdanningsinstitusjoner i Asker: Niqab og andre heldekkende hodeplagg kan ikke lenger anvendes i blant annet barnehager (Foto: Illustrasjon).
Foto: Baalel

Vil forby burka og nikab på norskkurs

Politikerne i Asker har sagt et samstemt ja til forbud mot bruk av heldekkende hodeplagg i barnehager og utdanningsinstitusjoner.

 
 
 
Utrop nr. 33/2017 (29.08.2017)

Vedtaket ble enstemmig banket gjennom da oppvekstpolitikerne i Asker hadde saken oppe til behandling tirsdag, skriver Budstikka.

Vedtaket betyr at ansatte som jobber med barn og opplæring av voksne i Asker, ikke skal kunne bruke burka eller nikab. Forbudet vil også gjelde barna som går på skole og i barnehager, samt unge og voksne som er under opplæring og deltar på introduksjonsprogram, melder VGNett.

– At deltakerne innretter seg etter forbudet allerede på dette stadiet i integreringsprosessen vil forberede dem på forventninger og holdninger de trolig vil møte senere i høyere utdanning eller i arbeidslivet», heter det i høringsbrevet om "Forbud mot bruk av plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager og utdanningsinstitusjoner", fra Kunnskapsdepartementet.