Etablerer nytt moské-nettverk

For moské på Gulen: KrFs topplistekandidat Trude Brosvik hevder moskébygging vil være til fordel for innvandringen.
Foto : Flickr
De fem moskeene som brøt med Islamsk Råd Norge (IRN), har etablert en ny organisasjon for å ha dialog med myndighetene og andre religiøse samfunn.
0Shares

Organisasjonen har fått navnet Muslimsk Dialognettverk Norge (MDN), skriver Vårt Land.

Den ble stiftet torsdag sist uke og består av medlemmene fra moskeene Det Islamske Forbundet (Rabita), Islamske Fellesskap Bosnia og Hercegovina, Albansk Islamsk Kultursenter, Islamic Cultural Centre (ICC) og Centre Rahma.

– Vi skal ha dialog med både myndigheter, religiøse grupper og andre aktører i samfunnet, sier Arshad Jamil, styreleder i Islamic Cultural Center (ICC).

– Har prøvd alt
Etter at kulturministeren i høst holdt tilbake statsstøtten til Islamsk Råd Norge, og kjøttprodusenten Nortura trakk seg fra samarbeidet om halalsertifisering, meldte flere moskeer seg ut fra organisasjonen. Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn brøt også samarbeidet med IRN.

– Vi har prøvd alt som er i vår makt for å få til en endring, sier Jamil, med henvisning til konfliktene i Islamsk Råd Norge (IRN).

Ingen overraskelse
Ingrid Rosendorf Joys, generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) sier hun ser opprettelsen som en naturlig konsekvens av at flere av de store moskeene har meldt seg ut av IRN.

– Vi trenger muslimene for å få til en god livssynsdialog på et nasjonalt plan, og alt som bidrar til dette er positivt. Men det er opp til muslimene selv hvordan de velger å organisere seg, sier hun til Vårt Land.