Oslo kommune gir nå 200.000 kroner til et tilbud som blant annet skal sikre asylsøkeres rettssikkerhet. Tilbudet skal forvaltes av Antirasistisk Senter og Skeiv Verden.
Foto: www.idg.no

200.000 fra kommunen til anti-diskriminering

Antirasistisk Senter og Skeiv Verden får 200.000 kroner i støtte fra kommunen for å styrke arbeidet mot diskriminering.

Utrop nr. 08/2018 (22.02.2018)

Antirasistisk Senter har ansatt en jurist som skal gi råd til oslofolk som opplever diskriminering. Prosjektet er et samarbeid mellom Antirasistisk Senter og Skeiv Verden, skriver Vårt Oslo.

– Jeg er veldig glad i jobben, særlig fordi jeg alltid har vært opptatt av likestilling, sier den fersk ansatte juristen Rokaya Hossainali.

Rune Berglund Steen, leder ved Antirasistisk Senter, sier om det nye tilbudet:

– Den juridiske rådgivingen er et nytt tilbud, og sammen med kommunen skal vi jobbe for
å styrke arbeidet mot diskriminering i Oslo. De som trenger tilbudet skal bli kjent med det og bidra til at sakene straffefølges.

Foto: Pressebilde Antirasistisk Senter

Han håper mange på sikt vil benytte seg av tilbudet.

– Vi oppfordrer folk som opplever diskriminering, uansett alvorlighetsgrad, til å ta kontakt. Også hvis man ikke er sikker, sier Steen.

– Sårbar gruppe
Ifølge Nina Bahar, assisterende generalsekretær i Skeiv Verden, er asylsøkere en sårbar gruppe som blir utsatt for hatkriminalitet.

– Dersom man har uavklart oppholdsstatus eller avslag på sin asylsøknad, kan man risikere å bli deportert ved en eventuell anmeldelse eller kontakt med politiet. Vi ser behovet for en amnesti-ordning, slik at de av oss som er særlig sårbare for hatkriminalitet får den beskyttelsen de har behov for, forklarer hun.