Groruddalen merker mindre ungdomskriminalitet nå i sommer. Grunnen er sterk satsing på bydelene fra både kommunen og politiet.
Foto: Marcus Ramberg

Ungdomskriminaliteten i Groruddalen minker

Oslo-politiet kaller årets sommer i Groruddalen en av de roligste på lenge. 

Utrop nr. 35/2018 (13.09.2018)

Etter en vinter og vår med høyt konfliktnivå, blant annet med vold og bruk av våpen, var flere spente på hvordan sommerferien ville gå.

– Sett ut ifra en turbulent tid, har sommeren 2018 vært roligere enn på mange år. Vi ser en nedgang i ungdomskriminaliteten i alle bydelene i Groruddalen, sier politiførstebetjent Tom André Christiansen på Stovner politistasjon til NRK.

Det var Dagsavisen som først meldte om de gode resultatene.

Skyldes samarbeid
Grunnen til nedgangen mener politiet er et samarbeid mellom politi og kommunen. 

Før sommeren kom byrådet i Oslo med penger for å styrke det forebyggende arbeidet. Ved hjelp av en tiltakspakke på 49 millioner kroner har bydelene i Groruddalen kunne gi barn og unge et bedre tilbud denne sommeren.

I bydel Grorud fikk 120 ungdommer sommerjobb. Noen jobbet i barnehage, andre som aktivitetsledere, i butikk eller på sykehjem. Det var 550 søkere til jobbene. I bydel Alna fikk 122 sommerjobb.

– Vi har hatt en veldig bra sommer. Vi prøver spesielt å nå de som ikke er "flinkis-ungdom". Jeg tror at når folk skjønner at de kan få en jobb og noe de kan ha på CV-en, da ser de en vei videre, sier barne- og ungdomsarbeider på fritidsklubben Furuset Forum, Nahom Daniel, til NRK.