Arbeiderpartiet: – Vi vurderer boikott av Arendalsuka

Aps partisekretær Kjersti Stenseng sier partiet vurderer nedskalering av deltakelse eller full boikott av Arendalsuka etter beslutningen om å la det høyreekstreme mikropartiet Alliansen få delta.
Foto: Claudio Castello
Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng reagerer kraftig på at høyreekstreme Alliansen har fått ja til å delta med stand og markering under Arendalsuka.

– Jeg ble forbannet da jeg så det, sier Stenseng til Dagbladet.

Desom beslutningen om at Allianse kan delta blir stående, kan Arbeiderpartiet komme til å holde seg unna eller iallfall kraftig nedskalere sin deltakelse, advarer hun.

– Alliansen står for hat mot enkeltgrupper og holocaustfornektelse. Arendalsuka presenterer seg selv som et «demokratiets dansegulv». Da kan man ikke treffe vedtak som i praksis innskrenker andres mulighet til å delta. Alliansen står for ytringer og holdninger som fremmer hat mot enkeltgrupper og begrenser dermed friheten for andre, sier Stenseng.

Videre mener Stenseng at organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge også bør nektes deltakelse og at det var rett at Arendalsuka har sagt nei til Folkebevegelsen mot innvandring (FMI).

Tidligere i Utrop: Antirasistisk Senter vurderer å boikotte Arendalsuka