Innvandrere forteller sin historie

Mangfoldsårprosjektet Mangfoldige minner lanserer i dag boka Veier til Norge, hvor innvandrere forteller om sitt møte med Norge. - Unik dokumentasjon for ettertiden, mener prosjektleder Ida Tolgensbakk Vedeld.

Skaper arena for desikvinner

En unik kvinnefestival for minoritetskvinner gikk av stabelen sist helg. Den hadde mer å by på enn bare underholdning.

Fortellerhuset åpner flerkulturelt senter

Fortellerhuset er et sted hvor folk med forskjellig bakgrunn kommer for hylle den muntlige fortellertradisjonen. Snart åpnes det et nytt senter på Bjerke i Oslo som med sitt intimte preg skal friste folk i lokalmiljøet til å bevare og fornye fortellerkunsten, forteller Georgiana Keable (bildet).

Systemkritiker og World Music-stjerne

Fjellmusikktradisjonen fra Tadsjikistan holder et historisk gjestespill i Norge under Rumi-festivalen i dag.

Dansegruppe utenom det vanlige

Tabanka Crew en danse- og showgruppe på 35 medlemmer med bakgrunn fra 24 land. Deres mål er å trollbinde publikum med framvisninger av karibisk og afrikansk dans. De er Nordens største Soca-Dancehall Ensemble, og benytter seg av anerkjente teknikker innenfor disse stilformene.

– Minoriteter har splittet identitet

Veronica Salinas ønsker gjennom sin monolog "Ident og Itet" å belyse de sammensatte identitetene til minoritetene i Norge. Hun er en av tre vinner av mangfoldsårets manuskonkurranse.

Spiller på fordommer

I lokalene til Antirasistisk Senter er en livlig gjeng godt i gang med øving til showet "Agenda X - en revy om identitet og fordommer" som går av stabelen søndag den 16. november.

– Tendens til ikke å tenke ærlig om integrering

Gründer til det innvandrerkritiske nettstedet Honestthinking, Ole Jørgen Anfindsen, har fått stipend fra Fritt ord og skal skrive bok.

No smoking, yes show!

Gullpalmevinneren Emir Kusturica og No Smoking Orchestra la Oslo for sine føtter.

Verdensmusikken ruller over Oslo

Eksplosiv åpning på Oslo World Music Festival og Rikskonsertenes 40-års jubileum. Mexicanske Nortec Collective tok Rockefeller med storm.
X