Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles.

– Min minoritetsbakgrunn har inspirert musikken

Arif Salum, bedre kjent som Phil T Ritch,vant årets Urørtfinale. Nå venter en platekontrakt med giganten EMI.

Utrop nr. 7/2013 (14.02.2013)

– Du kødder med meg? Seriøst! sa en vantro og lykkelig prisvinner til VG-nett etter den gjeve triumfen på Urørt-festen som ble sendt direkte på NRK-P3 fra Samfundet i Trondheim den 6. februar.

Norsk-zanzibareren vant ikke bare heder og ære med Urørt-seieren. I tillegg til å få vist seg fram, får han også 25 000 kroner i tillegg til spillejobber på landets største festivaler.

– For under et år siden vurderte jeg å slutte med musikk. Bare det å være i finalen med disse fantastiske artistene var sykt. Dette er ikke sant! Takk til alle som har stemt, sa Oslo-gutten.

– Min bakgrunn har gitt meg en fordel

Phil T Ritch har bakgrunnen sin fra øya Zanzibar i sørøst-afrika. Han er oppvokst med afrikanske rytmer og mener det har hjulpet han med sitt musikkukalske uttrykk som artist.

– Jeg er veldig klar over at min oppvekst var veldig annerledes i forhold til de jeg gikk på skole med. Det har vært mange, og tøffe oppoverbakker, men jeg og moren min fant alltid håp og glede i musikk. Jeg tror faktisk det av jeg kommer fra et sted med mye dans og rytme har gitt meg en liten fordel med tanke på hvordan jeg angriper musikk på. Det høres kanskje litt teit ut, men jeg tror det har hatt mye å si, forklarer han på spørsmål om hvordan hans flerkulturelle bakgrunn han påvirket musikken.

Slipper album i høst

Som følge av seieren, ble 25-åringen tilbudt platekontrakt fra musikkgiganten EMI. Nå planlegger artisten å slippe en EP før sommeren, og et album til høsten.

- EMI har stort nettverk, og gjør det lettere for meg å komme i kontakt med folk jeg kan jobbe med fremover. Jeg føler at jeg har fått lagt et godt grunnlag nå, men vil slippe en ny EP før albumet, slik at folk kan få muligheten til å bli skikkelig kjent med meg og musikken min, og jeg kan utvide fanbasen før jeg slipper noe album, sier norsk-zanzibareren til NRK-P3

Bruker negative erfaringer til noe positivt

Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles.

I finalen opptrådte han med låta "Gal" , og 25-åringen hadde et helt band med seg på scenen. Norsk-zanzibareren beskriver musikken sin for Punk og rap eller P&R på grunn av de gitartunge refrengene og den energiske spillingen.

Hva er den største forskjellen mellom Arif Salum og Phil T Ritch?
– Alt og ingenting egentlig. Phil..T.Rich er vel en side av som er litt barnsligere, som tar ting litt useriøst, eller har en mer lekent og humoristisk forhold til noe som kanskje kunne ha vært seriøst. Det hele handler om hvordan man ser på problemer man møter i livet. Noen bruker negative erfaringer, gjør det til noe negativt. Jeg ønsker og lære av det, le og gjøre noe positivt ut av det. Det er vel forskjellen, men det er fortsatt meg.

Hva er ditt budskap som artist?

– Jeg har vel ikke et spesiellt budskap å formidle. Vær deg, lev livet ditt, vær sånn du vil at folk skal være mot deg, ikke begrens deg selv. Drøm, drøm, drøm!