Ayaz Hussain startet dansegruppen Xclusiv, i dag debuterer han som skuespiller i Hotell Cesær.
Foto: Pressefoto

Nytt fjes på Norges mest populære hotell

Ayaz Hussain debuterte nylig i såpeserien Hotell Cesær, noe han har ventet på lenge.

Utrop nr. 8/2013 (21.02.2013)

– Det har vært spennende og utfordrende å være med der, forteller Ayaz Hussain skuespiller og danser, kjent for blant annet Kasim Bæder karakteren på Youtube, rolle i stykket “Elektra” og mange danse fremføringer på ulike arrangement som for eksempel Melafestivalen.

Han har startet en ny dansegruppe som heter Xclusiv og han har på eget iniativ startet en egen dramagruppe på fritiden.

Ayaz forteller at han har store ambisjoner og krysser fingre for å få i boks noen avtaler rundt nye og gamle ideer han har. Jobben hos Hotell Cesær har ført til nye gode kontakter.

Det betyr mye for Ayaz at han har fått de mulighetene til å jobbe med det han elsker.

– Jeg har en stor kjærlighet for det jeg driver med, det gir meg uendelig glede. Jeg gjør det ikke for penger eller berømmelse. Jeg elsker det enkelt og greit, sier han.

Ayaz startet med dansing og noe skuespill.

– Jeg tror det er skjebnen som har ført meg hit jeg er nå, jeg skal jobbe beinhardt. Jeg har masse forhåpninger om å gjøre det bra. Men jeg skal selvfølgelig nyte hvert øyeblikk når jeg jobber, sier Ayaz.

Mye gratis arbeid
– Jeg har jobbet mye gratis, men har fått noe betalte jobber også. Tiltross for det har jeg alltid gitt hundre prosent, selv om det også har vært gratis jobbing. Men etter hvert har sjanser som Hotell Cesær falt i fanget på meg, sier han.

Praktisk anlagt
Veien Ayaz har valgt er ikke tradisjonell, de fleste på hans alder med samme bakgrunn velger yrker som gir sikker jobb.

– Jeg er ikke noe glad i skolebenken og er absolutt ikke typen til å sitte på en lesesalen. Jeg er praktisk anlagt og det er på den måten jeg lærer mest. Ved å jobbe med ulike roller, teaterstykker og dansefremføringer har jeg lært utrolig mye, sier han.

Ayaz foreller at han har funnet seg selv og er komfortabel med sine valg i livet.

–Kanskje det hadde vært bedre om jeg fant ut at visse ting før, men ting har skjedd med tiden og jeg har vokst mye og jeg angrer ikke på noe. Men jeg er redd for at jeg ikke får gjort skikkelig karriere på grunn av alderen min, eller fordi jeg har vært litt sent ute med å komme i gang.

Har du en plan B?

I de siste to årene har Ayaz begynt på en bachelor på Universitetet i Agder. Han utdanner seg som faglærer i kunst- og drama.

–Jeg har et fri år nå på grunn av Cesær innspillingene, men om planene ikke går som de skal så har jeg noe å falle tilbake på.

Kan du nevne noen ulemper ved å være skuespiller?

– Jeg har jo en del unge mennesker rundt meg som ser på hva jeg gjør og kan la seg inspirere av det. Derfor føler jeg det er viktig å være obs på handlinger jeg gjør som kan påvirke dem.
Men en annen ulempe er jo at folk kan også få feil inntrykk av meg og blande min personlighet med rollen jeg spiller. Det er ikke så kult for meg, men folk burde skjønne at det er en karakter som ikke har noe med min personlighet å gjøre, sier Ayaz.

Teater er en uting
Ayaz har vært med i stykker for Oslo nye teater, det åpne teater og den nasjonale scenen i Bergen i stykket ”kulde”.

Ayaz føler at teater ikke er den formen som passer han best.

– Det ble unaturlig for meg, men jeg har lært utrolig mye ved å være med på ulike stykker. Jeg er begeistret for spillefilm og har hatt overraskende suksess med Kasim Bæder på Youtube.

Youtube suksess
– Youtube er genialt til å markedsføre et manus som ikke ville blitt lest om man sendte det i post. Kasim Bæder er i forhandlinger på grunn av at vi har hatt over 100 000 seere. Vi viser resultater og kan vise til at folk der ute liker det på forhånd. Da blir det vi selger sterkere enn det skriftlige.

Ayaz har masse mer å å tilby enn bare Kasim Bæder og motivasjon er null problem for han .

Hva synes du om Mixcity.no?

– Jeg synes det er utrolig bra, på videregående-og ungdomsskoler var det lettere å bli kjent med nye folk. Når man blir eldre blir det kanskje litt vanskeligere å møte folk på samme måten. Da er det fint at vi har alternativer som Mixcity.no.

Ayaz synes det er viktig at man respekterer grenser og har respekt for de man snakker med på nettsiden.

– Folk kan også tenke at det er teit å bli kjent med hverandre på nett, men det er det absolutt ikke

Er det noen negativt med en slik nettside?

– Man er jo litt skeptisk når man logger på, det kan jo være useriøse aktører som sitter og tuller med en falsk profil. Her synes jeg det er viktig at de som eier nettsiden kvalitetssikrer alle medlemmene og at det finnes plakat for regler og oppførsel på nettstedet.

Hva mener du er essensielt i et bra forhold/ vennskap?

–Kommunikasjon og tillit er viktig for at forholdet skal vare. Men muslim mener jeg det beste er om en følger islam og lever sammen med anbefalninger fra Islam.
Det er et ideal og det er noe jeg tror på. Men det er som sagt viktig at en er gode venner og kan betro seg til hverandre. Det er viktig å holde liv i forholdet og unngå å gå i autopilot.