– Skal handle om mennesker

Interesse: flere har kommet for å se på bildene til prosjektet Humans of Oslo, utstilt på Galleri IKM.
Foto: Claudio Castello
Sist helg åpnet Galleri IKM (Interkulturelt Museum) Iffit Qureshis utstilling Humans of Oslo. 

 

Siden sommeren 2012 har Qureshi stanset vilt fremmede, bedt dem fortelle om sine livserfaringer og om å få ta et bilde. Bildene har endt opp på siden Humans of Oslo på Facebook, som Qureshi opprettet for å vise Oslos mangfold fra en positiv side.

I løpet av et helt år har Qureshi fotografert og intervjuet over 750 personer. Alle forskjellige, alle unike. Et utvalg av bildene stilles ut på Galleri IKM, og utstillingen varer frem til 20. oktober.

Inspirasjonen har hun blant annet hentet fra siden Humans of New York og fra hendelser her hjemme. Etter 22. juli-angrepene la initiativtageren fra seg pennen og ønsket ikke lenger å delta i integreringsdebattene. Hun ville heller ta opp kameraet sitt og grave dypere og bli kjent med menneskene hun delte trikken, gatene og butikkene med.

Et menneskebibliotek på nett: Svart eller hvit, streit eller pønker. Humans of Oslo kartlegger byens mangfold på en spennende og nyskapende måte.
Foto : Claudio Castello

Iffit Qureshi viser et mangfoldig spekter av mennesker i Oslo.

– Humans of Oslo skal handle om mennesker, ikke om stereotyper, uttalte hun før lanseringen av utstillingen.

Initiativtaker: Iffit Qureshi.

Facebook-suksess
Under første dag kom det over 200 hundre besøkende på utstillingen. Også på nett går det på skinner for Humans of Oslo. Nettprosjektet, som på Facebook beskrives som en kjærlighetserklæring til hovedstaden, ble opprettet i august 2012, og har til nå over 8000 likes.

 
Foto : Iffit Qureshi

Initiativet har også fått oppmerksomhet fra Oslo-politiet, og flere av bildene vises også samtidig på Politihuset.

 
Foto : Iffit Qureshi

– Iffit Qureshi viser et mangfoldig spekter av mennesker i Oslo. Vi ser individene i byen og hører deres historier. Vi blir også kjent med med Oslos befolkning gjennom hennes fotografier, uttalte IKM-leder Daniella van Dijk-Wenneberg

 
Foto : Iffit Qureshi