Foto: Skjermdump/tv2.no

Løper for Syria i lysegrønn trikot

Talkshow-verten Else Kåss Furuseth (bildet) skal bo ute i telt mens hun sanker faddere til Flyktninghjelpen. 

Utrop nr. 17/2014 (24.04.2014)

Vårens «Artistgalla» går av stabelen lørdag, og i år er det Flyktninghjelpens arbeid for barn på flukt fra krig som er i fokus.

Kåss Furuseth (33) er blant dem som har stilt seg spørsmålet «hvordan skal man bidra på en synlig måte?» og nå har hun funnet svaret.

Tirsdag kveld løper hun ut fra talkshowet sitt på Karl Johan, og videre opp til Sognsvann i Oslo. Rundt vannet finnes det en løype på 3,3 kilometer, og for hver fadder Else klarer å verve, så skal hun løpe en runde rundt vannet.

– Jeg merker hvor lite man kan om dette, og hvor lite man vet om det, så det er et forsøk på synliggjøring. Også elsker jeg at det er én fadder per runde - det er veldig konkret, forteller Else til tv2.no.

Store forventninger
Ikke bare skal talkshow-verten løpe, men også bo og leve i turområdet helt frem til selve Artistgallaen som finner sted på lørdag. Kåss Furuseth har store forventninger til prosjektet, og samtidig legger hun ikke skjul på at det kommer til å bli et helvete.

– Forventningene er å få flest mulig faddere, og jeg har satt av kalenderen. Det kommer til å bli jævlig, og det er hele poenget. Men jeg har godt mot, bedyrer hun.