Foto: hindutemple.no

Holdt hindufestival i sommerheten

I slutten av juli hadde Norges Hindu Kultur Senter årsfestival i hindutemplet Sivasubramaniyar Alayam på Ammerud i Oslo.

Utrop nr. 29/2014 (07.08.2014)
Foto: hindutemple.no

Foto: hindutemple.no
Kontaktperson og nestleder ved menigheten, Kuddithamby Vamathevan, forteller om en ganske varm fornøyelse i rundt 30 graders hete, og om opptil flere tusen norsk-indere, norsk-tamiler og hinduer av andre nasjonaliteter som så frem til nok et år med rituell feiring. 

Foto: hindutemple.no
Høydepunktet i festivalen var den seremonielle trekkingen av templets tre vogner i gatene rundt templet. Under badefestivalen tirthotsav
Samlet for å feire årsfestivalen: (f.v) Mylvaganam Sithiravelayutham, Sathananthan Ananthaharan og Kuddithamby Vamathevan.
Foto: hindutemple.no
føres gudene i prosesjon til et vann i nærheten der templets hovedgud feires med bading. I templets tilfelle Badedammen, som er den nærmeste.

Foto: hindutemple.no
– I fjor deltok over 5500 hinduer i denne års festivalen som både er en religiøs og kulturell sammenkomst og en folkefest. I år hadde vi opptil flere tusener på plass, sier Vamathevan til utrop.

Foto: hindutemple.no
Festivalen er til for Norges mer enn 15.000 hinduer, som i hovedsak har bakgrunn fra Sri Lanka og India, og regnes som en stor begivenhet i menighetens kalenderår.

Bildene ble tatt under årets festival.