Tooji har bakgrunn fra Iran. Han er utdannet barnevernpedagog, men er kjent i offentligheten som artist og MGP-deltaker. Nå står han fram som homofil.

Tooji: – Jeg er homofil

– Hvis det at jeg står fram som homofil kan utgjøre en forskjell i flere personers liv, så er det verdt det, sier Tooji til gaysir.no. – Jeg har fått nok av at unge jenter og gutter føler skam for hvem de er.

Utrop nr. 24/2015 (11.06.2015)

Artisten Tooji, som blant annet er kjent som norsk deltaker i Eurovision-konkurransen (2012), har alltid tenkt at hans legning bare angår ham selv, forteller han til nettstedet gaysir.no

– Ingen heterofile trenger å dele hva de har av preferanser, så hvorfor må jeg? Derfor har jeg aldri svart på spørsmål fra pressen om det.

Nå har han imidlertid endret syn. En opplevelse under Gay Pride-paraden i Oslo i fjor fikk ham til å tenke seg om, forteller han. 

– [J]eg møtte en person som sa noe som traff meg rett i hjertet. Vedkommende, som jobber på en krisetelefon, fortalte meg at flere av dem som ringer inn og med spørsmål om seksualitet og identitet, har brukt meg som et eksempel på forbilde. Spesielt de med minoritetsbakgrunn og religiøs bakgrunn som hverken føler seg akseptert av familien sin eller Gud. Det gjorde inntrykk, forteller Tooji.

– Jeg har nok ikke lagt skjul på hvem jeg er, selv om jeg ikke har stått fram som homo offentlig tidligere. En ting å være personlig i media, en annen ting å være privat.

Samtidig som har står fram som homofil, lanserer han låta «Father» handler om religion og kjærlighet mellom to av samme kjønn.

I videoen møter vi Tooji og kjæresten, som er en prest som er midt i sin preken når Tooji ankommer kirken.