Meninger i Oslo
Meninger i Oslo:

– Hvilket statsborgerskap ville du hatt i tillegg?

Nå som det snart blir lov å ha dobbelt statsborgerskap, spurte vi folket på Oslo City følgende: – Hvilket statsborgerskap ville du hatt i tillegg til det norske?
Utrop nr. 48/2018 (13.12.2018)
Absame Ali (22): – Hvis jeg skulle valgt å bo et sted og ha statsborgerskap i det landet, ville jeg sagt Japan. Jeg har aldri vært der, men har en drøm om å dra på besøk. Så hadde det vært fint å få bodd et sted som er så annerledes enn her.
Foto: Kristian Mendoza
Roger Næss (41): – Skottland. Mest fordi det minner meg om der jeg er fra på Vestlandet, som er et lite sted utenfor Os. Jeg liker godt naturen der som ligner på det vi finner på Vestlandet og historien i Skottland. Ville følt meg hjemme.
Foto: Kristian Mendoza
Rita (22): – Kenya eller Tanzania. Jeg har vært der flere ganger, og kunne godt tenkt meg å bo der.
Foto: Kristian Mendoza
Ihsan (19): – Jeg ville sagt Storbritannia eller Canada fordi mesteparten av familien min bor der. Her er det bare meg, søsken og foreldrene mine, mens i UK og i Nord-Amerika er alle fettere, onkler, tanter og kusiner. Tror jeg ville trivdes med å ha et statsborgerskap i et av de landene.
Foto: Kristian Mendoza
Maka (22): – Fordi jeg kunne tenkte meg å bo i Nederland, så ville jeg sagt Nederland. Har familie der, og har tilbragt mange uker på besøk hos dem.
Foto: Kristian Mendoza