Kunstnerisk leder ved Nordic Black Theatre Cliff Moustache er tildelt Oslo bys kulturpris for 2018. Den offisielle prisoverrekkelsen skjer på Rådhuset i mai.

Oslo bys kulturpris går til Cliff Moustache

Dramatiker og teaterregissør Cliff A. Moustache tildeles Oslo bys kulturpris for 2018, melder Oslo kommune.

Utrop nr. 14/2019 (11.04.2019)

Cliff Moustache er kunstnerisk leder av Nordic Black Theatre i Oslo, et teater som han selv grunnla i 1992 sammen med daglig leder Jarl Solberg. Teatret vender seg til scenekunstnere og ungdom med bakgrunn fra den tredje verden.

Prisen er på 100 000 kroner.

Utdrag fra begrunnelsen:

«Cliff A. Moustache har vært en viktig rollefigur for mange igjennom sitt mangeårige kunstneriske arbeid i Oslo og dessuten satt tydelige spor ved å prege det mangfoldige Oslo vi har sett vokse fram de 30 siste årene. Han er derfor en verdig mottaker av Oslo bys kulturpris for 2018.» 

Oslo kommune har også delt ut Oslo bys kunstnerpriser til fem kunstnere, to av dem med flerkulturell bakgrunn: Komiker Yousef Hadaoui og festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.

Prisene blir utdelt under en lunsj for spesielt inviterte i Oslo rådhus torsdag 2. mai 2019 av ordfører Marianne Borgen og Harald Nissen, leder for kultur- og utdanningskomiteen.

Begrunnelse for tildeling av Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser for 2018