I norske skoler lærer de mye om de kristne høytidene. De lærer om jul, påske og pinse og hvordan feiringen er. Elevene bør også lære om høytidene til muslimene og hinduene, mener religionsforsker Marianne Bøe.
Foto: sxc.hu
På lettnorsk

Barna bør lære om alle religiøse høytider

Barna skal ikke bare lære om den norske jula. De bør også lære om andre lands store, religiøse høytider, mener forsker. 

Utrop nr. 09/2019 (07.03.2019)

Det sier Marianne Bøe. Hun er religionsforsker. Det betyr at hun kan mye om de forskjellige religionene i verden. 

Hun sier at barna har godt av å lære om religiøse høytider. I Norge snakker vi mye om jula og påsken på skolen. Men det er ikke vanlig å feire jul på skolen. Nordmenn feirer jul hjemme hos familien. Marianne Bøe sier feiringen av andre religiøse høytider også skal være hjemme. Men at barna skal lære om de religiøse høytidene i klasserommet. 

Det kan være mange forskjellige religioner og livssyn på skolene. Noen er evangelisk luthersk kristne, andre er katolikker, pinsevenner, muslimer, hinduer, jøder, humanetikere og ateister. Ateistene tror ikke på noen gud.

Barna bør lære om alle religiøse høytider. De bør lære om hvordan feiringen av de religiøse høytidene er, sier Marianne Bøe. – Barna synes det er spennende. De kan snakke om det med hverandre og med læreren. Da lærer de mye. De forstår hverandre bedre.