13 prosent færre tvangsutsendelser i år

Politiet har sendt ut 2.898 personer med tvang i årets første sju måneder. I juli ble 391 personer uttransportert fra Norge.

Regjeringspartnere i klinsj om asylsamarbeid med EU

Norge bør være med på frivillige ordninger i EU for å fordele flyktninger, mener Venstres Trine Skei Grande. Det skal vi ikke, svarer Siv Jensen (Frp).

Antirasistisk ­Senter vil fjerne Alliansen fra Arendalsuka

Antirasistisk ­Senter krever at arrangøren av Arendalsuka revurderer om partiet Alliansen skal få delta, etter Twitter-meldinger av partilederen.

Flere Oslo-elever får gratis aktivitetsskole

Antall elever i Osloskolen som får gratis aktivitetsskole øker med 4.000 til 9.500. Det er rundt en tredel av elevene i 1. til 4. klasse, opplyser byrådet.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Innvandrerbarn velger ofte livspartner med innvandrerbakgrunn

Tre av fire norskfødte med foreldre fra Pakistan, Vietnam, Tyrkia og Sri Lanka har en partner med innvandrerbakgrunn, ifølge tall fra SSB.

Sanner varsler strengere krav til norskundervisning

Regjeringen kommer til å kreve resultater for norskundervisningen, ikke bare krav til et visst antall timer, varsler integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Utenlandske sesongarbeidere reiser hjem grunnet tørken

Tørkesommeren har gitt dårlige avlinger for mange bønder i Sør-Norge. Det gjør også at utenlandske sesongarbeidere må reise tidligere hjem og med mindre penger.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Hussaini med klare stikk mot Frp

AUF-leder Mani Hussaini åpnet AUFs sommerleir på Utøya med klare stikk til regjeringen og Frp. – Høyrepopulistene sitter i regjering, mener han.

Utlendingsnemnda saksøkt i 80 til 90 saker

Fra januar til juli 2018 har Utlendingsnemnda (UNE) blitt saksøkt i 80 til 90 saker. I flere av sakene kan det være flere saksøkere.

Europarådet: Norge må gjøre mer for minoritetsspråkene

Europarådet mener norske myndigheter må gjøre mer for å beskytte minoritetsspråkene lulesamisk, sørsamisk, kvensk, finsk og romanes.

Nybø savnet norske studenter på UiOs sommerskole

I år tar 550 studenter fra 90 forskjellige land fag på Den internasjonale sommerskole (ISS) på Universitetet i Oslo. De savner kontakt med norske studenter.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Ap vil hindre utnyttelse av utenlandske arbeidere

Fellesforbundet og Ap vil sette en stopper for norske selskaper som utnytter østeuropeiske arbeidere ved å unndra seg kostnader.

Ap: Norge må støtte EUs asylvedtak

Stortingsrepresentant Dag Terje Andersen (bildet) mener Norge må være klar til å bidra for å løse asylkrisen i Europa.

Tolkeforeningen bekymret for falske tolker på sykehus

En person uten de riktige kvalifikasjonene, skal ha gitt seg ut for å være tolk på Oslo universitetssykehus. Tolkeforeningen er bekymret.