Flere nordmenn er mot bruk av hijab på barneskolen, viser Integreringsbarometeret. Illustrasjonsbildet viser skolejenter som anvender plagget.
Foto: Ikhlasul Amal

Undersøkelse: Flertall mot hijab i barneskolen

Over seks av ti nordmenn ønsker et forbud mot hijab i barneskolen, viser integreringsbarometeret 2018.

Utrop nr. 26/2018 (28.06.2018)

– Å bruke hijab er ikke noe barna har valgt selv, og det kan kanskje hemme dem i lek, gym eller utfoldelse ellers, sier innvandringspolitisk talsperson i Senterpartiet, Heidi Greni, til NRK.

Det er første gang spørsmålet stilles i Integreringsbarometeret hvor et representativt utvalg på 3.000 personer svarer på spørsmål om integrering, innvandring og mangfold.

– Jeg klarer ikke helt å skjønne hvorfor små jenter går med hijab. Jeg har til og med sett jenter så små at de sitter i barnevogn, bruke det. Det er ekstremt, synes jeg, sier Greni og tilføyer at det er hennes personlige mening – ikke noe som har vært diskutert i partiet.

På spørsmål om flerkultur i skolen, sier et klart flertall i undersøkelsen at det er positivt for barn å gå på skoler med elever fra flere kulturer. Likevel ville over halvparten av befolkningen ikke valgt en skole der et flertall av elevene har innvandrerbakgrunn.

(©NTB)