Foto: Ram Gupta

Raja vil hente IS-barn hjem

Venstres Abid Raja mener Norge blir tryggere om fremmedkrigeres barn hentes hjem.

Utrop nr. 06/2019 (14.02.2019)

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser til Dagbladet at de har sikker informasjon om at rundt 40 barn med norsk tilknytning er født i eller tatt med til det som var IS-territorium i Syria og Irak.

Abid Raja har tidligere sagt at norske myndigheter bør hente disse barna hjem, og det standpunktet står han fortsatt ved.

– Det er i Norges beste interesse å få disse barna hjem. Det handler om å sikre tryggheten i Norge, sier Raja. Han presiserer samtidig at de voksne skal få sin fortjente straff, men at man må ha barnas beste for øye.

– Alle vil det samme – vi vil ha et trygt Norge. Diskusjonen om disse barna må ikke vris til en debatt om å være for eller mot terror. Ingen støtter terror i Norge.

Raja frykter samtidig at IS-barna har fått våpentrening, blitt hjernevasket og har vært vitne til grove krigshandlinger. Han sier man kan regne med at barna som kommer hjem er traumatisert og i noen tilfeller radikalisert.

– Jeg er bekymret for hva framtida bringer dersom vi ikke forbereder oss bedre på å ta imot disse barna. Vi må involvere fagmiljøer og gå til verks med en bred innsatsplan for å avradikalisere.

(©NTB)