Sverige får kritikk for diskriminering av hjemløse EU-migranter

Størstedelen av de hjemløse EU-migrantene som oppholder seg i Sverige, utsettes for diskriminering av myndighetene, slår Amnesty fast.

Nederlendere og nordmenn er mest positive til muslimer

Jernteppet forsvant fra Europa for lenge siden. Men fortsatt er man splittet mellom øst og vest i synet på etniske og religiøse minoriteter.

Stadig færre jenter blir kjønnslemlestet

Antall jenter under 14 år i Øst-Afrika som blir utsatt for kjønnslemlestelse er på 20 år redusert fra 71,4 til 8 prosent, melder nrk.no.

– Hazara-folket er i nød

Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan bekymrer hazaraer bosatt i Norge.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Forumteater: Familie og barneoppdragelse i et nytt land

Velkommen til en annerledes og lærerikt dag med tema barneoppdragelse og familieliv.

Integrering på tvers av generasjoner

Tre markante damer fra stiftelsen "Født Fri" forteller om sine erfaringer rundt temaet integrering.

1 dag igjen
1 dag igjen

Returnerte flyktninger og migranter fanget i Misrata

93 mennesker som overlevde et skipsforlis i Middelhavet nekter å forlate lasteskipet som brakte de tilbake til havnebyen Misrata i Libya lørdag 10. november. Menneskene hadde forsøkt å flykte fra Libya og sitter nå ombord på båten på femte dagen, ifølge Leger Uten Grenser.

Foreslår forbud mot kunstige jomfruhinner

Den danske helseministeren Ellen Trane Nørby (V) vil knuse myten om jomfruhinner. Det skal bli ulovlig å rekonstruere dem.

McDonald´s ble Årets samarbeidspartner

Lørenskog har kåret McDonald’s på Nedre Romerike til «Årets samarbeidspartner». 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Høyrepopulistisk visestatsminister: – Vi må gi Asia Bibi asyl

Italienske myndigheter vil sørge for å gi den blasfemi-frikjente kvinnen Asia Bibi asyl, enten i Italia, eller et annet vestlig land.

USA blir mer polarisert

51 prosent av amerikanere mener innvandring er "positivt for landet", mens 49 mener at folk i USA er "for overfølsomme" overfor muslimer, kommer frem i en splitter ny rapport om politiske holdninger og polarisering foran mellomvalget.

FN-komité: – Frankrike bryter menneskerettighetene

FNs menneskerettighets­komité mener Frankrikes forbud mot det heldekkende plagget niqab er i strid med menneske­rettighetene og krever at landet revurderer loven fra 2011.

Islam-professor innrømmer SM-sex

Tariq Ramadan reiste rundt i Euopa og talte om islam. Han har også vært i Norge flere ganger. Nå innrømmer han sex-leker med to franske kvinner etter at de anklaget ham for voldtekt. 

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Reiser til Frankrike ved avslag på asyl i Norge

Unge afghanere reiser aller helst til Frankrike etter endelig avslag på asyl i Norge, i følge en undersøkelse utført av Thea Næs Rabe.

Norsk-brasilianere bekymret foran valg

Mandag morgen våkner vi kanskje til nyheten om at den høyreradikale kandidaten Jair Bolsonaro er Brasils neste president. 

Storbritannia i hat

Hatkriminalitet eksploderer, melder det britiske innenriksdepartement. Mange skylder på terroristangrepene og Brexit-retorikken.