Svensk-egypter: – Slutt å forsvare niqab

– Kun fordi rasister motsetter seg kvinnefiendtlige symbolplagg som niqab og burka, så kan ikke dette rettferdiggjøre at andre skal forsvare de samme plaggene.

Høyrevridd mediekanal bannlyst for «hatprat»

Kontroversielle Infowars er kastet ut av sosiale medier som Facebook og andre plattformer som YouTube, Apple, Spotify og Google. Utkastelsen er begrunnet med at kanalen er anklaget for hatprat. – Politisk sensur, mener figur tilknyttet mediekanalen.

Kritiserer svensk asylaktivist

Når Elin Ersson forteller at «It felt really good» – føltes det først og fremst godt for henne selv?, spør mediesosiolog Tellef Solbakk Raabe seg i en kommentartikkel i Dagbladet.

– Libya fengsler migranter og flyktninger

Minst 11.800 mennesker har blitt returnert tilbake til Libya fra Middelhavet av den EU-støttede, libyske kystvakten i år. Flere flyktningene og migranter blir sendt til interneringssentre og lever under grusomme og inhumane forhold, i følge Leger uten grenser. 

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Kvinnelig omskjæring forbys i Egypt

Egyptiske religiøse myndigheter forbyr kvinnelig omskjæring på religiøst grunnlag. Det ser likevel ut til at praksisen kan tillates under bestemte vilkår

Frankrike vant VM med mangfoldig tropp

Frankrike vant fotball-VM 2018, etter den mest målrike finalen siden 1966, og hvor over halvparten av troppen hadde familiebakgrunn utenfor landets grenser.

– Iran behandler bahai´ene som annenrangsborgere

– Et av tegnene på et fritt samfunn er at minoriteter har rett til å være det de er, sier journalist og menneskerettighetsaktivist Maziar Bahari. En av hjertesakene hans er den iranske minoritetetsreligionen bahai.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Støjberg vil straffe foreldre for «gjenoppdragelsesreiser»

Inger Støjberg, den danske integreringsminister, vil kriminalisere foreldre som sender barn på koranskoler. Samfunnsdebattant Shakeel Rehman har en delt oppfatning om forslaget hennes.

«Nora» snakker ut om mishandling på koranskole

For første gang forteller en norsk-somalisk ung kvinne åpent om marerittet hun opplevde da hun ble ufrivillig etterlatt på en religiøs helbredelsesinstitusjon i Somaliland.

Nytt EU-mediedirektiv skal hindre hatytringer

EUs direktiv for audiovisuelle medietjenester utvides til å inkludere videodelingsplattformer som Youtube og Facebook, og skal blant annet demme opp for hatprat.

Statsviter ser til India for å forstå europeisk politikk

– Innsikter fra utviklingsland kan hjelpe oss å forstå hvorfor vi nå ser mange utbryterpartier i Europa, mener den prisbelønte statsviteren Francesca Jensenius.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Norsk-bosniere: – Vi vil ha rettferdighet for David

En elektrikerstudents mystiske dødsfall har skapt opprør i Bosnia på tvers av etniske skillelinjer. Også her hjemme holdt norsk-bosniere en protest og underskriftskampanje.

Syrisk flyktning: – Norge må delta i fredsprosessen

Som opposisjonell alawitt var Syria livsfarlig for Reta Jameel Khairbek og hennes familie. Hun ber Norge være med i fredsprosessene i stedet for å delta i krigen."Hva om Norge trener noen som tar livet av mine venner?"

Gassama (22) blir fransk etter å ha reddet fireåring

En 22-åring fra Mali belønnes med fransk statsborgerskap og jobb som brannmann etter å ha reddet en fireåring som hang etter armene fra en balkong i Paris.