Stor demonstrasjon mot rasisme i Berlin i helgen

240.000 gikk i tog mot rasisme og diskriminering i Berlin, ifølge arrangørene.

Kommer ikke til å ta imot kvoteflyktninger

Danmark kommer ikke til å ta imot kvoteflyktninger i år, opplyser landets utlendings- og integreringsminister Inger Støjberg.
 
 

– Europa tilhører europeerne, flyktningene bør vende hjem

Ferske uttalelser fra Dalai Lama (bildet), buddhismens høyeste religiøse overhode, skaper debatt og kontrovers.

Flyktning- og innvandringskritisk bølge i Sør-Amerika

I Costa Rica blir nicaraguanere trakassert, i Brasil kjeppjages venezuelanere ut av flykningleire. I Chile stemte fattige for den konservative presidentkandidaten som lovte innstramninger. Går Sør-Amerika i de samme høyrepopulistiske fotsporene som Europa?

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Romsk kulturuke Fra lørdag 20. oktober til fredag 26. oktober

Romano kher – Romsk kultur- og ressursenter inviterer til romsk kulturuke fra 20/10 til 26/10.
Velkommen til en spennende uke full av romsk kultur, foredrag og aktiviteter for voksne og barn i alle aldre.

Global Family: Film screening and conversation

23 October at 18.00: TrAP, Cinemateket and Oslo Documentary Cinema welcomes you to a screening of Global Family (2018) followed by a conversation between directors Melanie Andernach and Andreas Köhler, Warsan Ismail and Hanan Benammar.

Frokostmøte: Hardere ytringsklima og vedvarende skjevheter

Velkommen til Likestillings- og diskrimineringsombudets presentasjon av den nye tilsynsrapporten til FN om status for Norges oppfyllelse av FNs rasediskrimineringskonvensjon (CERD).

Invitasjon til seminaret: Hva skjer med og for rom i dag?

Dagen er for ansatte i offentlige etater/virksomheter som er interesserte i hva som gjøres med og for norske rom i dag.

Tabanka Dance - I:object

Tabanka er kjent for engasjerende og rytmiske forestillinger som maner til bevegelse - av kropp og sjel- og også til aktiv samfunnsdeltakelse. Kompaniet benytter seg av en rytmisk virtuos og fysisk tilnærming til dans som engasjerer og gjør det nærmest umulig å se vekk der de tar opp tema som tvinger oss til å se igjen, på historien, på samfunnet, på livet, på oss selv. 

I dag
3 dager igjen
4 dager igjen
4 dager igjen
12 dager igjen

Religiøs pakistansk leder: – Send en atombombe til Nederland

I Nederland har den høyreradikale politikeren Geert Wilders igangsatt en karikaturkonkurranse, med formålet om å tegne profeten Muhammed. I Pakistan raser politisk og religiøs leder mot konkurransen.

Facebook-post etter drap startet høyreekstreme opptøyer

Tyskland er rystet av de siste kveldenes ulovlige demonstrasjoner og opptøyer i Chemnitz i delstaten Sachsen øst i landet.

Terrorister i våre gater

De halshogde, voldtok og drepte. Nå frykter myndighetene at de går fritt ute i Europa.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Svensk innvandrerrektor innførte obligatorisk håndhilsing

Klare krav, mobilforbud og obligatorisk håndhilsing når dagen starter. Slik har rektor Hamad Zafar begynt å snu situasjonen for en av Gøteborgs verste problemskoler.

Over to millioner venezuelanere har utvandret

Rundt 2,3 millioner venezuelanere har forlatt hjemlandet som flyktninger eller økonomiske migranter grunnet den humanitære krisen i landet, ifølge FN. 

Svensk-egypter: – Slutt å forsvare niqab

– Kun fordi rasister motsetter seg kvinnefiendtlige symbolplagg som niqab og burka, så kan ikke dette rettferdiggjøre at andre skal forsvare de samme plaggene.

Høyrevridd mediekanal bannlyst for «hatprat»

Kontroversielle Infowars er kastet ut av sosiale medier som Facebook og andre plattformer som YouTube, Apple, Spotify og Google. Utkastelsen er begrunnet med at kanalen er anklaget for hatprat. – Politisk sensur, mener figur tilknyttet mediekanalen.

Utrop på Facebook
Annonse

Kvinnekonferanse «Metoo Colourblind»

«Metoo colourblind». Seksuell trakassering skjer på bakgrunn av kjønn og ikke den etniske bakgrunnen. Så hvor er minoritetskvinner i denne Metoo bølgen og hvorfor har vi ikke hørt deres historier?

Annonse

Inspirerende festival 69 grader nord på en polarøy i Russland

En ganske så uvanlig festival fant sted på en av de mest fjerntliggende øyene i Russland, bare noen få hundre meter fra norskegrensen.

Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Kritiserer svensk asylaktivist

Når Elin Ersson forteller at «It felt really good» – føltes det først og fremst godt for henne selv?, spør mediesosiolog Tellef Solbakk Raabe seg i en kommentartikkel i Dagbladet.

– Libya fengsler migranter og flyktninger

Minst 11.800 mennesker har blitt returnert tilbake til Libya fra Middelhavet av den EU-støttede, libyske kystvakten i år. Flere flyktningene og migranter blir sendt til interneringssentre og lever under grusomme og inhumane forhold, i følge Leger uten grenser. 

Kvinnelig omskjæring forbys i Egypt

Egyptiske religiøse myndigheter forbyr kvinnelig omskjæring på religiøst grunnlag. Det ser likevel ut til at praksisen kan tillates under bestemte vilkår