Ble Canadas urfolk utsatt for folkemord?

Bruken av ordet «folkemord» i den nylig lanserte rapporten om drap og forsvinninger blant canadiske urfolkskvinner og -jenter skaper debatt. Canadas statsminister anerkjenner hendelsene som folkemord, men ikke alle er enige i at uttrykket bør brukes.

– Europas politikk fortsetter å kreve liv på Middelhavet

Det er nesten fire ganger større sannsynlighet for å dø på Middelhavet i år enn i fjor. Nå ber Leger Uten Grenser EU-landene om å endre politikken og sette liv først.

Paven ber romfolket om unnskyldning

Pave Francis har bedt om unnskyldning for Den katolske kirkens medvirkning til diskriminering og mishandling av romfolk. Unnskyldningen betyr mye, ifølge norske romfolk. 

Høyrevridd innvandringspolitikk, venstrevridd velferdspolitikk

Socialdemokratiets statsministerkandidat Mette Frederiksen vil stoppe asylinnvandring, samtidig som hun vil satse mer på velferd og klima. Kombinasjonen kan bli en valgvinner.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Komikerlegende vekker oppsikt med innvandringsutspill

John Cleese skaper kontrovers på sosiale medier med sitt siste utsagn om at «London ikke er engelsk lenger».

Tysk ombud advarer mot jødisk hodeplagg

Tysklands første ombud mot jødehat, Felix Klein, advarer jøder i deler av landet mot å bære kipa, det religiøse hovedplagget for jødiske menn. 

Svenske innvandrer-akademikere oftere uten jobb

Akademikere med innvandrerbakgrunn i Sverige har større risiko for å være uten jobb enn sine svenskfødte kolleger, eller henvises til etnisk forskning, viser en studie. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Kina anklages for å rive moskeer

Kina er anklaget for å rasere og ødelelgge en rekke moskeer i Xinjiang-provinsen som er hjemstedet for den muslimske minoriteten uighurer. 

– Stem, muslimer!

Flere danske muslimer har gått sammen om å lage Facebookgruppen Muslimer til stemmeboksene 2019

Østerrike forbyr hijab i grunnskolen

Regjeringen sier imidlertid at loven ikke vil påvirke bruken av turban eller den jødiske kippa.

Facebook kritiseres for selektiv utestengelse

– Facebook gjør fortsatt det mulig for anti-kristne ekstremister å spre idéene sine, til tross for at de hevder at de slår ned på innhold som «fremmer vold og hat», skriver redaktør i The Daily Mail, Jake Wallis Simons, i en lederartikkel.

Utrop på Facebook
Annonse

Nytt statsbudsjett: Nå blir det dyrere å ha forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD
Regjeringspartiene ble enige med Kristelig Folkeparti om statsbudsjettet mot slutten av 2018, før KrF gikk inn i regjeringen. Enigheten innebærer blant annet at det blir endringer i fradraget på lån. Her er noen av de viktigste punktene oppsummert.

Annonse

Skylder du mye i forbrukslån eller kredittkort? Søk refinansiering

ANNONSØRINNHOLD
Den private gjelden i Norge fortsetter å vokse, og mange har dobbelt så mye i gjeld som inntekt. Men det er også ting som tyder på at flere forbrukere kan være i ferd med å slå på bremsene.

Annonse

Krav for at du skal få låne penger med forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD

Når du søker om et forbrukslån vil banken alltid foreta en kredittvurdering. Vurderingen brukes til å bestemme om du får låne, hvor mye du kan låne, og hvilke renter du får. Her er faktorene du bør kjenne til.

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

ANNONSE

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Italia vil bøtelegge ilandsettelse av flyktninger

Frivillige organisasjoner kan bli bøtelagt for å sette flyktninger iland i Italia, dersom forslag blir vedatt.

Laget Instagram-konto mot jødehat

– Hvis jeg vil leve et åpent jødisk liv, ser jeg ingen fremtid i Malmø, sier 19-årige Salomea.

Facebook og Instagram ute­stenger høyreradikale

Louis Farrakhan, Alex Jones og andre omstridte høyreradikale aktivister utestenges fra Facebook og Instagram etter overtredelser av selskapets forbud mot hatefulle ytringer.