Religiøs pakistansk leder: – Send en atombombe til Nederland

I Nederland har den høyreradikale politikeren Geert Wilders igangsatt en karikaturkonkurranse, med formålet om å tegne profeten Muhammed. I Pakistan raser politisk og religiøs leder mot konkurransen.

Facebook-post etter drap startet høyreekstreme opptøyer

Tyskland er rystet av de siste kveldenes ulovlige demonstrasjoner og opptøyer i Chemnitz i delstaten Sachsen øst i landet.

Terrorister i våre gater

De halshogde, voldtok og drepte. Nå frykter myndighetene at de går fritt ute i Europa.

Svensk innvandrerrektor innførte obligatorisk håndhilsing

Klare krav, mobilforbud og obligatorisk håndhilsing når dagen starter. Slik har rektor Hamad Zafar begynt å snu situasjonen for en av Gøteborgs verste problemskoler.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

"Familieliv - hvordan unngå (for mye) mas og krangel"

Lindeberglia - lokalet, Tevlingveien 16
Fredag 21. september
Kl. 18-20

Seminar: Min storebror er min mentor

Søndag 23. september - Kl. 15.00
Stovner Velhus
Fjellstuveien 26
Støtte: kr. 100
Inkluderer buffet

Hi No Ho/Silent Screams

Nordic Black Theatre og skolen vår Nordic Black Xpress samarbeide med Production Han fra Japan. Teaterforestilling spilles ute i Klosterenga park, lørdag 22. og søndag 23. september – begge dager kl. 14:00. Gratis og åpent til alle.

Muslimsk identitet i et moderne samfunn

Islamofobi og muslimhets er et økende trend. Både Islam som religion og muslimer har i over en lang tid blitt kildret og assosiert med et negativ fortegn i de fleste media oppslagene og generelt i samfunnsdebatten.

I dag
2 dager igjen
1 dag igjen
20 dager igjen
29 dager igjen

Over to millioner venezuelanere har utvandret

Rundt 2,3 millioner venezuelanere har forlatt hjemlandet som flyktninger eller økonomiske migranter grunnet den humanitære krisen i landet, ifølge FN. 

Svensk-egypter: – Slutt å forsvare niqab

– Kun fordi rasister motsetter seg kvinnefiendtlige symbolplagg som niqab og burka, så kan ikke dette rettferdiggjøre at andre skal forsvare de samme plaggene.

Høyrevridd mediekanal bannlyst for «hatprat»

Kontroversielle Infowars er kastet ut av sosiale medier som Facebook og andre plattformer som YouTube, Apple, Spotify og Google. Utkastelsen er begrunnet med at kanalen er anklaget for hatprat. – Politisk sensur, mener figur tilknyttet mediekanalen.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Kritiserer svensk asylaktivist

Når Elin Ersson forteller at «It felt really good» – føltes det først og fremst godt for henne selv?, spør mediesosiolog Tellef Solbakk Raabe seg i en kommentartikkel i Dagbladet.

– Libya fengsler migranter og flyktninger

Minst 11.800 mennesker har blitt returnert tilbake til Libya fra Middelhavet av den EU-støttede, libyske kystvakten i år. Flere flyktningene og migranter blir sendt til interneringssentre og lever under grusomme og inhumane forhold, i følge Leger uten grenser. 

Kvinnelig omskjæring forbys i Egypt

Egyptiske religiøse myndigheter forbyr kvinnelig omskjæring på religiøst grunnlag. Det ser likevel ut til at praksisen kan tillates under bestemte vilkår

Frankrike vant VM med mangfoldig tropp

Frankrike vant fotball-VM 2018, etter den mest målrike finalen siden 1966, og hvor over halvparten av troppen hadde familiebakgrunn utenfor landets grenser.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

– Iran behandler bahai´ene som annenrangsborgere

– Et av tegnene på et fritt samfunn er at minoriteter har rett til å være det de er, sier journalist og menneskerettighetsaktivist Maziar Bahari. En av hjertesakene hans er den iranske minoritetetsreligionen bahai.

Støjberg vil straffe foreldre for «gjenoppdragelsesreiser»

Inger Støjberg, den danske integreringsminister, vil kriminalisere foreldre som sender barn på koranskoler. Samfunnsdebattant Shakeel Rehman har en delt oppfatning om forslaget hennes.

«Nora» snakker ut om mishandling på koranskole

For første gang forteller en norsk-somalisk ung kvinne åpent om marerittet hun opplevde da hun ble ufrivillig etterlatt på en religiøs helbredelsesinstitusjon i Somaliland.