Gikk til aksjon: London-politiets anti-terrorenhet skal ha arrestert ni menn knyttet til ulike ulovlige grupper (NB! Illustrasjonsfoto).
Foto: Mick Baker

Hatpredikant arrestert

Ni menn ble i dag arrestert i en stor terroraksjon i London. En islamistleder med bånd til Norge skal være en av disse. skriver Dagbladet.

Utrop nr. 36/2014 (25.09.2014)

Ifølge Sky News skal islamistlederen Anjem Choudary være en av de ni arresterte. 

Choudary (bildet under) har tidligere hevdet å være mentor for Profetens Ummah og er i tillegg kjent som leder for islamistnettverket Islam4UK, som også har bånd til Norge. 

Foto: flickr.com

Islam4UK, en britisk islamistisk organisasjon, ble i 2010 gjort ulovlig under landets nye terrorlovgivning. Gruppen har hele tiden vært klar på at deres plan er å gjøre om Storbritannia til en islamsk stat under sharialovgivning.

Trusselsiktede Ubaydullah Hussain la i 2012 ut bilder på Facebook av seg selv med Choudary. Islamistlederen selv skal ha oppfordret folk til å til å kidnappe nordmenn i utlandet for å få Mullah Krekar ut av fengsel. 

Stor etterforskning
Nå blir mennene avhørt på forskjellige politistatsjoner, ifølge Sky News.

– Arrestasjonene og raidene er del av en pågående etterforskning av islamistrelatert terrorisme, og er ikke utført på grunn av en umiddelbar sikkerhetstrussel, heter det i en uttalelse fra Metropolitan Police Counter Terrorism Command (SO15), som arresterte de ni.