Tidligere versting: supporterne til den polske toppklubben Legia, her med et banner med henvisning til Auschwitz, var blant de verste i klassen når det gjaldt bruk av høyreekstreme og ultranasjonalistiske symboler på kampene. Nå jobber man systematisk mot rasisme innad i klubben.

Fikk høre om antirasisme-arbeid i polsk fotballklubb

Legia Warszawas ledere håper klubbens arbeid mot rasisme og fotballpøbler kan danne skole for andre. Mandag fikk statsminister Erna Solberg høre om klubbens arbeid.

Utrop nr. 44/2014 (20.11.2014)

Under sitt besøk i den polske hovedstaden fikk Solberg høre både fra Legias klubbledelse og den norske suksesstreneren Henning Berg hvordan klubben arbeider for å gjøre det trygt å gå på fotballkamp, skriver abcnyheter.no.

Solberg har inntrykk av en klubb som jobber systematisk med problemområdene.

Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

– Samtidig er de ganske realistiske på at det kan være vanskelig å få bort alt sammen, sier Solberg til NTB.

– Verre før
Polen har et frynsete rykte og en historie med trøbbelsupportere på fotballbaner rundt om i landet. BBC-dokumentaren Stadiums of Hate, som ble vist rett før fotball-EM i 2012, tegnet også et dystert bilde av tilstanden i landets fotballarenaer.

Samtidig mener både polske myndigheter, fotballklubber og kilder i dokumentaren mente imidlertid at det ble tegnet et for negativt bilde.

– Jeg tror det var et mye større problem for sju-åtte år siden. Vi har fortsatt utfordringer, men som trener merker jeg lite. Jeg har ingen spillere som klager på det eller føler seg utsatt, sier Berg til NTB.