Flere moskéer angrepet i Frankrike

Frykter mer islamhat i kjølvannet av terrorangrepet i Paris: Flere franske moskéer har blitt utsatt for angrep og hærverk. Illustrasjonsbildet viser interiøret på hovedmoskéen i den franske hovedstaden.
Foto : Laurent Bardin
Etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo onsdag har det vært flere angrep mot moskéer, opplyser franske myndigheter.
0Shares

Franske medier melder om flere moskeangrep etter onsdagens terroranslag mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Ingen er kommet til skade, og en kobling til Paris-angrepet er ikke bekreftet, men angrepene skaper uro.

I Villefranche-sur-Saône kunne avisen Le Progres rapportere om en eksplosjon ved en kafé i nærheten av en moské. I Le Mans ble det kastet øvelsesgranater mot en moské, melder Le Ouest-France, og onsdag kveld ble det avfyrt to skudd mot et muslimsk bønnerom i Port-la-Nouvelle, ifølge avisen Midi Libre.

– Jeg er redd for at det blir flere slike hendelser de neste dagene, sier Abdallah Zekri i et fransk senter mot islamofobi.

Frykter mer hat mot muslimer
Terrorangrepet vekker frykten for at det skal skape mer hat mot muslimer, og flere motsetninger i det franske samfunnet.

– Med fremmedfrykt og innvandringsfiendtlige holdninger allerede på vei opp i Europa, er jeg svært bekymret for at denne forferdelige handlingen skal bli utnyttet av ekstremister av alle slag, sier FNs menneskerettskommissær Zeid Ra'ad Al Hussein til nyhetsbyrået AFP.

Europeiske ledere ber nå folk klare å skille mellom religion og ekstremisme.

– Folk må forstå at dette var ekstremister som ikke har noe med islam å gjøre. Ekstremister finnes i alle samfunn, sier den tyske justisministeren Heiko Maas til Bloomberg News.

– Full tillit til politiet
Her hjemme sier muslimer som Dagsavisen snakket med før og etter fredagsbønnen på World Islamic Mission, sier at de føler seg trygge på at norske myndigheter nå vil gjøre det som er nødvendig for å sikre samfunnet og forebygge mulige terrorangrep på norsk jord.

– Vi har tillit til at Politiets sikkerhetstjeneste og også Islamsk Råd Norge, gjør det som er nødvendig for å forhindre at terroraksjoner slik som den i Paris, skjer i Norge.

Linken til illustrasjonsbildet.