En folkemengde i nærheten av Place de la Republique i gang med å marsjere til støtte for det terror-rammede statirebladet Charlie Hebdo.
Foto: Stefan L. Schinning

Verden samlet i, og for Paris

Både i den franske hovedstaden Paris og flere hundretusener i andre byer, samt flere steder i verden, gikk mann av huse for å ta avstand fra terrorangrepet mot satirebladet Charlie Hebdo.

Utrop nr. 3/2015 (15.01.2015)
En kvinne med chilensk bakgrunn tok med seg det chilenske flagget og en Charlie Hebdo-karikatur av eks-diktatoren Pinochet. Teksten i slagordet hennes lyder: "for det er friheten som dere myrder".
Foto: Yann Riché

Franskmennenes motto oversatt til norsk under gårsdagens marsj.
Foto: flickr.com
Over en million var med i søndagens markering i Paris for å vise avsky mot terrorhandlingene, støtte opp om demokratiske verdier og for å minnes ofrene i angepene som rystet Frankrike, og resten av verden sist uke.

Sosialistpartiet var en av flere folkevalgte politiske krefter som slo ring rundt ytringsfriheten og demokratiet.
Foto: Parti Socialiste Francais
I Paris var oppslutningen så stor at folk ble stående fast på boulevardene, kunne NRK rapportere.

Flagg fra alle land begynte etterhvert å prege statuen på Place de la Republique, som ble fylt opp allerede fra ti-tiden på formiddagen.
Foto: Pierre Lannes
I hele Frankrike tok om lag 3,7 millionar menneske til gatene, i det som styresmaktene omtaler som den største markeringen i landets historie.

"Jeg er republikken, jeg er muslim", sto det på plakaten til denne mannen.
Foto: Mag Boiss
Bildene er fra gårsdagens markering, og viser flagg fra ulike land. Noen hedret også den drepte politimannen med muslimsk og nord-afrikansk bakgrunn. Også folk med innvandrerbakgrunn, balnt annet franske muslimer, gikk ut i gatene for å markere avsky til en terrorhandling som de mener ikke har noe grunnlag i islamsk praksis.

Listen over bildelinkene: (1),(2),(3),(4),(5)