Iranske frisører er fra nå av nødt til å klippe hår på langt mer konvensjonelt vis (Foto: Illustrasjon).
Foto: flickr.com

Forbyr "homoseksuelle og sataniske" hårfrisyrer

Frisørforbundet i den islamske republikken Iran hevder piggsveis frister folk til å tilbe djevelen, og til seksuelt samkvem med samme kjønn.

Utrop nr. 19/2015 (07.05.2015)

 Enhver salong og enkeltfrisør som klipper hår på satanisk vis, og dermed krenker islamsk praksis, vil bli behandlet på strengest mulig grunnlag og få lisensen sin inndratt, sier Mostafa Govahi, til nyhetsbyrået ISNA. 

Govani er leder for det iranske frisørforbundet. Forbundet hans representerer bare mannlige frisører i Iran, mens kvinnelige stylister har sin egen bransjeorganisasjon. Ifølge ham er det ofte frisører uten lisens som står bak de "umoralske og tvilsomme frisyrene".

– Vi kommer til å identifisere slike folk og melde de til myndighetene, forsikrer han.

Ikke lenger lov i Iran: Piggfrisyren blir ansett som høyst umoralsk i det strengt praktiserende islamske landet.
Foto: flickr.com

– Frisyrene er vestlige og uislamske 
Bakgrunnen for bestemmelsen er at piggsveis har blitt populært blant unge iranske menn de siste årene. Landets streng praktiserende presteregime anser derimot hårfrisyrene som "vestlige og uislamske", skriver The Daily Telegraph.

Som ledd i en ny moralkampanje har ikke bare piggsveis, men også kroppslige utsmykninger, blant annet tatoveringer, blitt forbudt. I tillegg sees også solarium og øyenbrynsnapping, en annen økende trend blant unge iranske menn, som uønsket praksis.