Foto: Kim Bach/The Press

Terroren i København blir spillefilm

Lars Von Triers filmselskap Zentropa skal lage spillefilm om terrorangrepet ved kulturhuset Krudttønden og synagogen i København i februar.

 
Utrop nr. 32/2015 (27.08.2015)

Filmselskapet til den kjente danske regissøren Lars Von Triers (bildet under), Zentropa, skal lage spillefilm om terrorangrepet ved kulturhuset Krudttønden og synagogen i København i februar, melder NRK

Foto: Wikimedia Commons

Det er produsent Peter Aalbæk Jensen og regissør Manyar Parwani som er i gang med forberedelsene til filmen om den 22 år gamle gjerningsmannen Omar El-Hussain. Filmen får tittelen «Lukkede øjne».

– Å lage en film om det som skjedde ved Krudttønden og synagogen, krever stor omtanke, sier Parwani til NRK.

Skepsis
Samtidig er enkelte i det jødiske miljøet i København noe skeptiske til filmprosjektet. Organisasjonen Det Jødiske Samfund frykter at filmen vil kunne skape sympati for utilgivelige handlinger på et for tidlig tidspunkt.

– Jeg er bekymret for at en filmatisk framstilling vil skape forståelse for en morderisk gjerning. Som samfunn trenger vi å forstå hva som skjer for å forhindre at det gjentar seg, ikke for å selge film på kino, sier leder Dan Rosenberg Asmussen.

Link til illustrasjonsbildet.