Josefine Karlsson (37) og Florin Serhan (21) fra Romania traff hverandre over en tiggerkopp.
Foto: Irina Patrascu/Creative Commons

Som i "Lady og landstrykeren"

Svenske Josefin Karlsson falt for tiggeren hun ville hjelpe. Nå skal de gifte seg. 

Utrop nr. 45/2015 (26.11.2015)

37 år gamle Josefin Karlsson fra Gøteborg og 21 år gamle Florin Serhan har en ukonvensjonell kjærlighetshistorie. Avisen Gøteborgs-Posten skriver at paret møttes da Sehran tigget på gaten i den svenske storbyen. 

– Florin sa plutselig hei til med en dag jeg gikk forbi han på gaten og jeg husker at jeg ble helt rød i ansiktet, forteller Karlsson til avisen. 

Rumensk bryllup
Etter hvert begynte paret stadig å omgås mer, med både de seks barna til Josefin og Florins venner. Florin ble vist rundt i byen av Josefin og forholdet fortsatte å vokse. Nå bor de sammen og planlegger bryllupet. 

– Det kommer ikke til å bli en typisk svensk vielse, men et ekte bryllup i rumensk stil, sier Josefin. 

Ikke nok til mat

Det var den svenske avisen Göteborgs-Posten som først skrev om det uvanlige paret.
Foto: Faksimile
Josefin er seksbarnsmamma og hjemmeværende og bor i forstaden Oskarström utenfor Gøteborg. Florin er fra en liten landsby i Romania og kom til Sverige i håp om å tjene litt penger som han kunne sende hjem til sin familie. Om sitt liv som tigger forteller Florin at han knapt klarte å overleve. 

– Jeg fikk aldri nok penger til å sende hjem og fikk iblant ikke nok penger til mat. 

Disneyeventyr
Josefin er 16 år eldre enn Florin og denne påfallende aldersforskjellen, i tillegg til kulturforskjellene, har skapt reaksjoner blant hennes nærmeste. 

– Det finnes selvsagt de som synes at aldersforskjellen er stor, eller som tror at Florin gifter seg med meg kun for å få oppholdstillatelse. Men de aller fleste mener at dette er et slags "Disneyeventyr" og gleder seg, sier Josefin.