37 mennesker mistet livet i et terrorangrep i Ankara. Dette er et bilde fra en demonstrasjon i byen i 2015.
Foto: Wikimedia Commons. Illustrasjonsbilde.

Selvmordsangripere identifisert

De som utførte selvmordsangrepet i Ankara skal trolig være tilknyttet den kurdiske geriljagruppen PKK.

Utrop nr. 16/2016 (14.04.2016)

37 mennesker som døde i et selvmordsangrep i den tykriske hovedstaden. Det var ingen som umiddelbart tok på seg ansvaret etter selvmordsangrepet i Ankara på søndag. Nå kommer det fram at de som utførte angrepene skal ha tilknytning til den kurdiske geriljagruppen PKK.

Det var en 24 år gammel kvinne og en mann som er identifiserte som selvmordsbomberne. Begge skal ha vært medlemmer av PKK, kommer det fram i en pressemelding fra Reuters.

Fire personer er pågrepet i forbindelse med angrepet. Det har så langt ikke kommet ut en offisiell pressemelding fra regjeringen angående hvem som står bak angrepet.

Tredje angrep på fem måneder
Angrepet på søndag er det tredje i Ankara på fem måneder. 17. februar gikk det også av en bilbombe i Ankara. I oktober drepte en selvmordsbombe 102 personer under en fredsmarkering i hovedstaden. Da var det IS som stod bak.

Bomben som gikk av på søndag skal ha vært full av spikere og metallbiter. Dette er et grep som brukes i selvmordsangrep som en måte å skape mest mulig skade. Dette førte til at 125 ble skadet, 19 av dem ligger på sykehuset og tilstanden deres er beskrevet som alvorlig.