Facebook har nå inngått en avtale med EU om å slette all hatprat fra platformen sin. Nylig kom også nyheten om at Facebook får kontor i Norge.
Foto: Pixabay.com

Nå skal sosiale medier fjerne hatefulle ytringer

Facebook, Twitter, Google og Microsoft har kommet i enighet med EU om filtrere vekk hatefulle ytringer og propaganda fra nettsidene sine.

Utrop nr. Utgivelse/Utgivelse (Utgivelse)

De store nettselskapene skal nå følge EU-regelverket og fjerne ytringer som oppfattes som hatefulle.

– De nylige terrorangrepene har minnet oss om behovet for ta grep mot ulovlige og hatefulle ytringer, sier justiskommissær i EU, Vera Jurova ifølge nettpublikasjonen TheVerge.com.

Hatprat og andre typer nettpropaganda har blitt en stor bekymring for europeiske myndigheter etter terrorangrepene og den pågående flyktningstrømmen på kontinentet. EU har derfor nå laget et regelverk for de største sosiale mediene for å bekjempe fremmedfiendtlig og rasistisk innhold på nett. EU-kommisjonen håper også at dette vil føre til færre muligheter for å rekruttere unge til ekstremistiske organisasjoner.

– Sosiale medier er dessverre også et rekrutteringsverktøy som terroristgrupper bruker for å radikalisere ungdom og spre vold og hat, sier Jurova.

Flyttet debatten til Facebook
Tidligere i år la Dagbladet ned sitt kommentarfeltet, og lagt alle diskusjoner til Facebook.

– Å flytte debatten over på sosiale medier er en naturlig konsekvens av medieutviklingen nå. Det er der, og særlig på Facebook, at sakene kommenteres og debatteres. Vi tester nå mulighetene som ligger i et tettere samarbeid med Facebook, sa ansvarlig redaktør i Dagbladet, John Arne Markussen.

Facebook har åpnet salgskontor i Norge
I går åpnet Facebook sitt første salgskontor i håp om annonseinntekter i landet. I dag har nettgiganten en markedsandel på fire prosent.

– Vi har definitivt en mulighet for å vokse her til lands. Det er begrenset antall brukerne i Norge, men inntektene ser vi store muligheter for, sier Rune Paulseth, landssjef for Facebook Norge til Stavanger Aftenblad.

Tilstede på åpningen av det nye landskontoret var Erna Solberg og en rekke norske mediesjefer.

– Verden er blitt mindre og mulighetene større med sosiale medier, jeg synes det er fint at Facebook etablerer seg i Norge, og ser frem til samarbeidet, sa statsminister Solberg til avisen.