I går var det markeringer for ofrene for massedrapet i Orlando. På bildet: Minnestund i Minneapolis, Minnesota.
Foto: Fibonacci Blue

Gjerningsmannen støttes på nettet

Kort tid etter at det ble avklart at skytingen i Orland, der 50 mennesker ble drept, fant sted på en LHBT-nattklubb, rant det inn erklæringer som både støttet og tok avstand fra drap på homofile.

Utrop nr. Utgivelse/Utgivelse (Utgivelse)

Den amerikanske statsborgeren som utførte det groteske angrepet natt til søndag, var ifølge familie og venner homohater. Like før skytingen startet, ringte han nødnummeret og erklærte troskap til terrorgruppen IS

Mens informasjonen om hva som hadde skjedd, spredte seg i media, var det flere som tok til orde på Twitter og Facebook for å dele sin sorg, mens andre hyllet terroristen som er født i USA, og som har afghansk bakgrunn. 

Homohatere fra hele verden hyllet massakeren på sosiale medier. Blant annet brukes gud for å unnskylde de forferdelige handlingene, skriver nettpublikasjonen Thought Catalog

Politikk og valgkamp
Det tok heller ikke lang tid før episoden i Orlando, Florida, ble en politisk valgkampsak. Hillary Clinton mente at USA måtte føre en konstruktiv utenrikspolitikk. Trump skyldte på de svake myndighetene.

«Det som skjedde i Orlando er bare begynnelsen. Lederskapet vårt er svakt og inneffektivt. Jeg spådde det og ba om forbudet. Må være tøffe.»

Obama snakket om strengere våpenkontroll i sin tale til det amerikanske folk.

Jubileum
Skytingen skjedde uker før ettårs-jubileet til høyesterettsavgjørelsen om homofilt ekteskap i USA. I løpet av helgen har det vært pridefeiringer over hele landet.