Foto: festivaloffaiths.org

Ville "ta vaginaen" fra islamkritiker

29. januar holdt aktivisten Linda Sarsour appell i New York mot president Trumps innreiseforbud. Nå reiser hun skarp debatt for sin twittermelding om islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali, skriver ABCNyheter.

Utrop nr. 06/2017 (14.02.2017)

Sarsour (bildet) var en av de mest toneangivende figurene under Women`s March i Washington, dagen etter innsettelsen av president Trump.

Ifølge artikkelen i New York Times har hun twitret den oppsiktsvekkende meldingen på ny, som går som følger:

Foto: Skjermdump/Facebook

– De ber om å bli pisket på ræva. Jeg skulle ønske jeg kunne ta fra dem vaginaene deres  de fortjener ikke å være kvinner.

Meldingen handler om den kontroversielle konservative islamkritiske journalisten Brigitte Gabriel og Hirsi i 2011. 

Hirsi Ali er kjent for å protestere mot kjønnslemlestelse og flyktet selv fra et arrangert ekteskap. I årevis har hun markert seg som islam-kritiker, og har vært truet på livet. Nå bor hun i USA, og omtaler Sarsour i sterke ordelag, i kjølvannet av Twitter-polemikken.

– Fru Sarsour er ikke interessert i universelle menneskerettigheter. Hun er en forsvarer av sharialovgivning, sier hun i et tv-intervju i Fox News.

Slår tilbake mot kritikken
Sarsour har tidligere også blitt kritisert for angivelige forbindelser til Saudi-Arabia og den palestinske organisasjonen Hamas, som i USA er klassifisert som en terrorgruppe.

Selv avviser hun kritikken overfor Huffington Post, som hun kaller for en "politisk trollekampanje" mot henne selv og bevegelsen hun representerer.

– Jeg synes det er en skam at folk innenfor alternativ høyre-bevegelsen vil bruke tiden sin på løgner og til å diskreditere av min person og mitt lederskap. Jeg er fortsatt en stolt muslim og amerikaner, og trenger ikke å be om unnskyldning for dette.

Videre mener hun det er behov for en feminisme som er "interseksjonell og samlende, på tvers av etnisitet og religion".

– Hvis du er i en bevegelse og du ikke kan følge lederskapet til en farget kvinne, er du i feil bevegelse, sier hun videre til Huffington Post.