Ville “ta vaginaen” fra islamkritiker

 
Foto: festivaloffaiths.org
29. januar holdt aktivisten Linda Sarsour appell i New York mot president Trumps innreiseforbud. Nå reiser hun skarp debatt for sin twittermelding om islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali, skriver ABCNyheter.

Sarsour (bildet) var en av de mest toneangivende figurene under Women`s March i Washington, dagen etter innsettelsen av president Trump.

Ifølge artikkelen i New York Times har hun twitret den oppsiktsvekkende meldingen på ny, som går som følger:

 
Foto : Skjermdump/Facebook

– De ber om å bli pisket på ræva. Jeg skulle ønske jeg kunne ta fra dem vaginaene deres  de fortjener ikke å være kvinner.

Meldingen handler om den kontroversielle konservative islamkritiske journalisten Brigitte Gabriel og Hirsi i 2011. 

Hirsi Ali er kjent for å protestere mot kjønnslemlestelse og flyktet selv fra et arrangert ekteskap. I årevis har hun markert seg som islam-kritiker, og har vært truet på livet. Nå bor hun i USA, og omtaler Sarsour i sterke ordelag, i kjølvannet av Twitter-polemikken.

– Fru Sarsour er ikke interessert i universelle menneskerettigheter. Hun er en forsvarer av sharialovgivning, sier hun i et tv-intervju i Fox News.

Slår tilbake mot kritikken
Sarsour har tidligere også blitt kritisert for angivelige forbindelser til Saudi-Arabia og den palestinske organisasjonen Hamas, som i USA er klassifisert som en terrorgruppe.

Selv avviser hun kritikken overfor Huffington Post, som hun kaller for en “politisk trollekampanje” mot henne selv og bevegelsen hun representerer.

– Jeg synes det er en skam at folk innenfor alternativ høyre-bevegelsen vil bruke tiden sin på løgner og til å diskreditere av min person og mitt lederskap. Jeg er fortsatt en stolt muslim og amerikaner, og trenger ikke å be om unnskyldning for dette.

Videre mener hun det er behov for en feminisme som er “interseksjonell og samlende, på tvers av etnisitet og religion”.

– Hvis du er i en bevegelse og du ikke kan følge lederskapet til en farget kvinne, er du i feil bevegelse, sier hun videre til Huffington Post.