Vil forby hijab på svenske barneskoler

 
Foto : riksdagen.se
Slør og andre former for tildekning av barn bør bli forbudt på svenske skoler, skriver Gulan Avci og Maria Nilsson fra Liberala Kvinnor i Svenska Dagbladet.
0Shares

I innlegget begrunner Avci (bildet) og Nilsson hvorfor det må såpass drastiske tiltak til:

– Alle barn har rett til en barndom der de kan løpe, leke og danse fritt. Alle barn har også rett til en barndom uten å bli kjønnskategoriserte. Vi ser nå en utvikling i Sverige der flere og flere unge jenter blir tvunget til å bære slør. Sløret er en barriere for jentene når de beveger seg, og det truer også å sosialisere jentene i en sosial orden der kvinner er underordnet menn.

De to viser til en uttalelse fra Liberala Kvinnor (det svenske partiet Liberalerna sitt kvinneforbund, red.anm), hvor man går inn for slørforbud på førskole- og barneskolenivå på landsmøtet som skal avholdes i mai.

– Skolens fokus på like muligheter
I tillegg argumenterer begge utifra læreplanen i svensk offentlig skole, som “skal motvirke tradisjonelle kjønnsroller” og “fokusere på like muligheter og likestilling mellom gutter og jenter” 

– Sløret er ikke et hvilket som helst klesplagg, men et plagg som symboliserer beskjedenhet og kyskhet, og som skal hindre seksuell tiltrekning. Sløret skal dekke kvinnen fra mannens begjær. Tradisjonelt er det de eldre jente som tildekker seg, men nå ser vi også at de yngre jentene bruker slør. Vi ser dette som en uakseptabel utvikling.

Klikk her for å lese innlegget.