Strammer inn på innvandring

Frankrikes president Emmanuel Macron akter nå å stramme inn på innvandring.
Foto : French Embassy in the U.S., Flickr
I kjølvannet av rekordhøye asylsøknader, strammer Frankrikes president Emmanuel Macron inn på innvandring, melder TV2.
0Shares

For første gang har flere enn 10 000 mennesker søkt asyl i Frankrike på ett år. Selv ikke tallene fra flyktningkrisen i 2015 kommer opp mot dette antallet.

Flere steder i Paris er det teltleirer hvor asylsøkere og flyktninger lever under elendige forhold, og som vitner om den enorme innstrømningen landet har opplevd i senere tid.

Folk som leverer asylsøknaden sin må belage seg på lange køer. Mottaksapparatet er sprengt, og tusenvis lever nå på gaten som et resultat av dette.

Forslag til innstramninger
Frankrike har blitt et håp for mange flyktninger, særlig etter Macron ble valgt til president. I oppløpet til valget mente den nåværende presidenten at velgerne ikke burde se på innvandring som en bekymring og en trussel, men som en mulighet.

Nå har ting endre seg. Forrige uke la regjeringen fram et forslag til innstramninger i innvandringspolitikken. Et av regjeringens forslag går ut på å redusere tiden du kan anke et avslag på en asylsøknad. På samme tid økes tiden myndighetene kan internere asylsøkere som skal utvises, til tre måneder.

– De siste månedene har franske myndigheter forsøkt å håndheve strengere kontroll med økonomiske migranter, flere utvisninger og flere id-kontroller på asylsentere, opplyser TV2.