Dansk kompensasjon til muslimer som nektet å håndhilse

0
To kvinnelige muslimske lærerstudenter som nektet å håndhilse på menn, skal få 25.000 kroner i kompensasjon, slår Danmarks likestillingsnemnd fast.

Konfliktrådet har registrert stor økning i saker om vold i nære relasjoner

0
I fjor registrerte konfliktrådet 340 saker om vold i nære relasjoner. De siste to årene har det vært en kraftig økning av slike saker.

– Det er staten mot folket

Mustafa Hasan har verken bankkort eller personnummer. Norges ungdomspolitikere er enige om at Utlendingsnemdas praksis må endres og at Hasan må få permanent oppholdstillatelse så fort som mulig.

Nyttårstale på vegne av Middelhavets flyktninger

0
– Vi kan ikke lenger lukke øynene for de over 45.000 tusen dokumenterte drukningene i Middelhavet, sier personer knyttet til Moriabevegelsen.

– Ytre høyre lykkes som protestbevegelse

0
I sin nye bok "Kulturkrig - Det nye ytre høyre og normaliseringen av det ekstreme " forteller forfatter Carline Tromp om hvorfor krefter på ytre høyre har blitt hovedstrømmen.

Kulturdepartementet gir 12,6 millioner til inkludering i kulturlivet

0
Er du opptatt av barn og unge, kunst og kultur? Nå kan du søke støtte til tiltak gjennom Kulturdepartementets tilskuddsordning «Inkludering i kulturliv».

Paven hyller folk som flykter fra krig med barn

0
Pave Frans omtaler foreldre som rømmer fra konflikt for å redde barna som helter. – Jeg ser motet deres, sier han.

Utrops mest leste saker i 2021

0
Slik var de mest leste sakene i året som gikk.

EU-topp med asylkritikk mot Litauen, Latvia og Polen

0
EUs innenrikskommissær kritiserer Litauen, Latvia og Polen for å bruke tvilsomme metoder for å hindre asylsøkere i å ta seg over grensen fra Hviterussland.

Ocean Viking tatt i arrest av italienske myndigheter

0
Det norskeide redningsskipet Ocean Viking er tatt i arrest av myndighetene i Trapani på Sicilia etter at inspektører fant mindre mangler.